Atle Pettersen

Då Atle Pettersen var 2-3 år klarte han akkurat å krabbe opp på pianokrakken, og det var nok allereie då han fekk smaken på musikken.

Atle Pettersen
Foto: Bilde frå musikkvideo

 Atle begynte å synge så fort han lærte å prate i følgje han sjølv, og saman med pianospelinga var det ikkje så vakkert i starten det heller.

- Men eg vart litt betre etter kvart.

Songen han skal synge i Kjempesjansen heiter "I'll be there for you", den har Atle laga saman med Jason Blume, musikkvideoen hans kan du sjå her

Eg gløymer aldri det kicket eg fekk då eg sto framfor eit fullstappa Oslo Spektrum.

Atle Pettersen

Den mest musikalske

Endå familien hadde piano i heimen er dei ikkje så musikalske av seg. Då Atle skulle svare på spørsmålet om det er andre i familien som speler musikk fekk vi svaret:

- Broren min driv med bilstereo… Viss det teller…?

Men endå sekstenåringen kanskje ikkje har den mest musikalske familien har han sjølv kome langt til tross for sin unge alder. I 2003 var han ein av finalistane til melodi grand prix junior, då framførte han ein eigenkomponert melodi, ”hekta på brett”.

- Eg gløymer aldri kicket av då eg sto framfor eit fullstappa Oslo Spektrum.

Kva vil du bruke pengane du vinn til?

- Kjøpe utstyr for ein del av det. Det hjelper ikkje å vere flink om ein ikkje har bra utstyr. Han man dårleg utstyr vil ting låte dårleg uansett kor bra man spelar.

Atle ønskjer i framtida å studere musikk slik at han kan livnære seg som artist, og då er det nok ikkje så gale med litt pengehjelp på vegen.

 

Atle Pettersen
Foto: Bilde frå musikkvideo

På gøy med Atle:

Har du nokre forbilde?

- Bon Jovi er eit stort forbilde. Det bandet har utruleg mykje fengande musikk. Jørn Lande er eit anna forbilde. Beste i Noreg spør du meg! Og han har ein kontroll som er heilt fantastisk! Måten han behandlar tonane han syng er kjempe bra!

Er du spesielt dyktig til noko?

- På ein god dag kan eg kanskje klare å sjele med eit auge. 

Ting du berre MÅ gjere før du skal opptre?

- Varme opp så klart. Stressar eigentleg veldig mykje rett før, men eg gjer det fordi eg blir så oppspilt. Så må eg alltid gå litt i ring.

Kulturstrøm

 • Skuespiller Med Reventberg er død

  Den svenske skuespilleren og teatersjefen Med Reventberg er død, 73 år gammel, melder SVT. Hun var med på å starte Nationalteatern i Sverige på 1970-tallet. Med Reventberg har spilt flere roller, blant annet Ortrud i tv-serien om Kurt Olsson, og i filmen Ronja Røverdatter.

 • Vikingtidsmuseet får 200 millioner

  Vikingtidsmuseet har fått en gave på 200 millioner kroner. Presangen skal bidra til å skape gode publikumsopplevelser. Gaven har de fått fra Eilif Holtes allmennyttige fond.

  – Fantastiske nyheter! Vi er dypt takknemlige over den enestående donasjonen. Det er også en gave til nasjonen og de kommende generasjoner, i både inn- og utland, som vil kunne besøke det nye Vikingtidsmuseet, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo (NTB).

  Varig sikring av skipene kan ikke vente lenger.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Forfattere investerer i publisering

  Forfattere investerer i en ny selvpubliseringsplattform som skal folkefinansieres. BoldBooks har en aksjebasert crowdfunding som åpner 29. juni, og i forkant er det 165 personer som har forhåndsbestilt aksjer for 2,5 millioner kroner.

  Gründer og daglig leder for BoldBooks, Kristin Over-Rein opplyser i en pressemelding at de har fått med Unni Lindell, Hanne Kristin Rohde, Arne Berggren og flere andre forfattere på investorsiden.

  Bestselgerforfatteren Unni Lindell har tidligere meldt seg ut av Den norske Forfatterforening, og byttet forlag fra Aschehoug til Capitana, senere Strawberry – der hun selv understreker at hun akter å forbli som forfatter.

  Hanne Kristin Rohde uttaler at det ikke lenger «bør være en selvfølge at et forlag skal overta eiendomsretten til verket for alltid» (NTB).