ARY: – Jeg har blitt litt sta

Ariadne Loinsworth, under artistnavnet ARY, startet karrieren for tre år siden. – Jeg har et mål om å produsere et album selv, sier hun.

ARY

I STUDIO: Ariadne Loinsworth vil produsere album selv.

Foto: Benjamin Bakken / NRK

I et lite, hjemmekoselig studio på Sagene i Oslo lager ARY sin musikk. Blant synthesizere og musikkutstyr dukker 23-åringen inn i en verden av akkorder og lyrikk.

Hun lar melodien leve sitt eget liv med noen få trykk på tangentene, mens foten tramper til takten og hun smiler bredt.

Nylig spilte hun en utsolgt konsert på Parkteatret i Oslo.

– Jeg har et mål om å kunne produsere et album helt selv, sier hun.

Til nå har artisten blant annet skrevet låter og laget en melodi selv, før en produsent ferdigstiller sangen.

– For hver låt jeg lager, så lærer jeg meg nye produksjonsmåter, og akkurat nå så handler det egentlig bare om trening. Det å kunne bli god nok til å produsere et album selv, forklarer hun.

Tro mot eget uttrykk

For Ariadne er det viktig å være tro mot sitt eget musikalske uttrykk. Hun sier hun blir skuffet om en produsent fjerner alt det hun har laget og lager noe nytt.

– Da har jeg på en måte sett for meg hvordan det skal høres ut, sier hun.

Hun forteller at mange har ment at hun skal gjøre ting annerledes. I starten sier hun det var veldig vanskelig, fordi hun ikke kjente bransjen.

– Jeg tror det er viktig å ikke gå i kompromiss med seg selv. Jeg har blitt litt sta, sier hun smilende.

– Nå har jeg et kjempegodt team og et flott band, hvor alle spiller på lag og sprer den gode energien vi skaper sammen. Da blir jeg veldig trygg, sier hun.

ARY
Foto: Benjamin Bakken / NRK

Ut på turne

Ariadne har den siste tiden latt seg bemerke i utlandet. Låten «Childhood Dreams» er strømmet over ti millioner ganger på Spotify.

I høst spilte hun konsert på en stor festival i Tyskland, og ble intervjuet av radiokanalen Beats 1, som sender til over 100 land.

– Det er veldig gøy å reise rundt til andre land, og ikke minst gøy at vi kan og at de vil vi skal komme. Jeg er veldig takknemlig for at vi kan gjøre det.

– I begynnelsen føltes det var helt absurd at folk utenfor Norge har hørt på musikken og synes det er fett, sier hun smilende.

Denne vinteren reiser hun på turne i Frankrike og Tyskland.

Det gleder jeg meg veldig til. Jeg har aldri vært på turne så lenge

Ariadne Loinsworth

Er det vanskelig å slå gjennom i Norge?

– Det er vanskelig å si, jeg vet ikke hva terskelen for å slå gjennom er. På en måte har jeg slått igjennom, fordi jeg kan spille en utsolgt konsert på Parkteateret, men på en annen måte har jeg ikke det, sier hun.

Kulturstrøm

 • Lucinda Riley død

  Bestselgerforfatteren Lucinda Riley døde tidlig fredag morgen. Hun ble 55 år gammel, skriver VG.

  Lucinda Riley døde etter en fire år lang kamp mot kreft.

  Den irske forfatteren opplevde enorm suksess med serien «De syv søstre».

  Forrige måned var det ti år siden Rileys første bok på norsk, «Orkideens hemmelighet», kom ut. Siden har hun solgt 1,6 millioner bøker her til lands. Hun er dermed den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret.

  Den syvende «Syv søstre»-boken kom ut 14. mai i år. Da ble hele førsteopplaget på 81.000 bøker av «Den savnede søsteren» revet bort fra hyllene. Etter kun få dager i salg ble et nytt opplag på 15.000 bøker trykket.

  Rileys norske forlag, Cappelen Damm snakket nylig med henne om den åtten boken, som hun nå skulle skrive ferdig. Hva som skjer med denne nå, er uvisst.

  Rileys bøker er oversatt til over 30 språk, og har solgt 13 millioner eksemplarer på verdensbasis.

  Lucinda Riley etterlater seg ektemann og fire barn.

  Lucinda Riley er Cappelen Damms stjerne og av de mestselgende forfatterne i Norge.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB kultur