NRK Meny
Normal

ARY: – Jeg har blitt litt sta

Ariadne Loinsworth, under artistnavnet ARY, startet karrieren for tre år siden. – Jeg har et mål om å produsere et album selv, sier hun.

ARY

I STUDIO: Ariadne Loinsworth vil produsere album selv.

Foto: Benjamin Bakken / NRK

I et lite, hjemmekoselig studio på Sagene i Oslo lager ARY sin musikk. Blant synthesizere og musikkutstyr dukker 23-åringen inn i en verden av akkorder og lyrikk.

Hun lar melodien leve sitt eget liv med noen få trykk på tangentene, mens foten tramper til takten og hun smiler bredt.

Nylig spilte hun en utsolgt konsert på Parkteatret i Oslo.

– Jeg har et mål om å kunne produsere et album helt selv, sier hun.

Til nå har artisten blant annet skrevet låter og laget en melodi selv, før en produsent ferdigstiller sangen.

– For hver låt jeg lager, så lærer jeg meg nye produksjonsmåter, og akkurat nå så handler det egentlig bare om trening. Det å kunne bli god nok til å produsere et album selv, forklarer hun.

Tro mot eget uttrykk

For Ariadne er det viktig å være tro mot sitt eget musikalske uttrykk. Hun sier hun blir skuffet om en produsent fjerner alt det hun har laget og lager noe nytt.

– Da har jeg på en måte sett for meg hvordan det skal høres ut, sier hun.

Hun forteller at mange har ment at hun skal gjøre ting annerledes. I starten sier hun det var veldig vanskelig, fordi hun ikke kjente bransjen.

– Jeg tror det er viktig å ikke gå i kompromiss med seg selv. Jeg har blitt litt sta, sier hun smilende.

– Nå har jeg et kjempegodt team og et flott band, hvor alle spiller på lag og sprer den gode energien vi skaper sammen. Da blir jeg veldig trygg, sier hun.

ARY
Foto: Benjamin Bakken / NRK

Ut på turne

Ariadne har den siste tiden latt seg bemerke i utlandet. Låten «Childhood Dreams» er strømmet over ti millioner ganger på Spotify.

I høst spilte hun konsert på en stor festival i Tyskland, og ble intervjuet av radiokanalen Beats 1, som sender til over 100 land.

– Det er veldig gøy å reise rundt til andre land, og ikke minst gøy at vi kan og at de vil vi skal komme. Jeg er veldig takknemlig for at vi kan gjøre det.

– I begynnelsen føltes det var helt absurd at folk utenfor Norge har hørt på musikken og synes det er fett, sier hun smilende.

Denne vinteren reiser hun på turne i Frankrike og Tyskland.

Det gleder jeg meg veldig til. Jeg har aldri vært på turne så lenge

Ariadne Loinsworth

Er det vanskelig å slå gjennom i Norge?

– Det er vanskelig å si, jeg vet ikke hva terskelen for å slå gjennom er. På en måte har jeg slått igjennom, fordi jeg kan spille en utsolgt konsert på Parkteateret, men på en annen måte har jeg ikke det, sier hun.

Kulturstrøm

 • Politisk trappepoesi

  En ukjent gatepoet har brukt trappene til Kunsthøgskolen i Oslo til å kritisere institusjonen, blant annet for å ikke ha tatt tak i varsling om seksuell trakassering og for å være en skole for hvite. – Det er et stykke igjen til kategorien vandalisme, sier rektor Jørn Mortensen til Aftenposten.

  Trappepoesi på Kunsthøgskolen i Oslo
  Foto: Christel Marie Blunck
 • The Kids gjør comeback

  Popgruppa The Kids gjør comeback i januar 2019, 40 år etter oppstarten i 1979. Bandet med Dag Ingebrigtsen og Torstein Flakne i spissen hadde sin største hit med «Forelska i lærer'n». Nå skal de spille konsert igjen under Åre Live.

  Nylig gjenforente The Kids gjesta Nitimen fredag.
  Foto: Ola Nymo Trulsen / NRK