NRK Meny
Normal

ARY: – Jeg har blitt litt sta

Ariadne Loinsworth, under artistnavnet ARY, startet karrieren for tre år siden. – Jeg har et mål om å produsere et album selv, sier hun.

ARY

I STUDIO: Ariadne Loinsworth vil produsere album selv.

Foto: Benjamin Bakken / NRK

I et lite, hjemmekoselig studio på Sagene i Oslo lager ARY sin musikk. Blant synthesizere og musikkutstyr dukker 23-åringen inn i en verden av akkorder og lyrikk.

Hun lar melodien leve sitt eget liv med noen få trykk på tangentene, mens foten tramper til takten og hun smiler bredt.

Nylig spilte hun en utsolgt konsert på Parkteatret i Oslo.

– Jeg har et mål om å kunne produsere et album helt selv, sier hun.

Til nå har artisten blant annet skrevet låter og laget en melodi selv, før en produsent ferdigstiller sangen.

– For hver låt jeg lager, så lærer jeg meg nye produksjonsmåter, og akkurat nå så handler det egentlig bare om trening. Det å kunne bli god nok til å produsere et album selv, forklarer hun.

Tro mot eget uttrykk

For Ariadne er det viktig å være tro mot sitt eget musikalske uttrykk. Hun sier hun blir skuffet om en produsent fjerner alt det hun har laget og lager noe nytt.

– Da har jeg på en måte sett for meg hvordan det skal høres ut, sier hun.

Hun forteller at mange har ment at hun skal gjøre ting annerledes. I starten sier hun det var veldig vanskelig, fordi hun ikke kjente bransjen.

– Jeg tror det er viktig å ikke gå i kompromiss med seg selv. Jeg har blitt litt sta, sier hun smilende.

– Nå har jeg et kjempegodt team og et flott band, hvor alle spiller på lag og sprer den gode energien vi skaper sammen. Da blir jeg veldig trygg, sier hun.

ARY
Foto: Benjamin Bakken / NRK

Ut på turne

Ariadne har den siste tiden latt seg bemerke i utlandet. Låten «Childhood Dreams» er strømmet over ti millioner ganger på Spotify.

I høst spilte hun konsert på en stor festival i Tyskland, og ble intervjuet av radiokanalen Beats 1, som sender til over 100 land.

– Det er veldig gøy å reise rundt til andre land, og ikke minst gøy at vi kan og at de vil vi skal komme. Jeg er veldig takknemlig for at vi kan gjøre det.

– I begynnelsen føltes det var helt absurd at folk utenfor Norge har hørt på musikken og synes det er fett, sier hun smilende.

Denne vinteren reiser hun på turne i Frankrike og Tyskland.

Det gleder jeg meg veldig til. Jeg har aldri vært på turne så lenge

Ariadne Loinsworth

Er det vanskelig å slå gjennom i Norge?

– Det er vanskelig å si, jeg vet ikke hva terskelen for å slå gjennom er. På en måte har jeg slått igjennom, fordi jeg kan spille en utsolgt konsert på Parkteateret, men på en annen måte har jeg ikke det, sier hun.

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).