Hopp til innhold

Alma (15) ble årets «Virtuos»-vinner

Vårt fremste musikalske talent er en 15-åring fra Bærum.

SKAL REPRESENTERE NORGE: Alma Serafin Kraggerud på fiolin vant og er klar for den internasjonale finalen for unge musikere.

Det ble den yngste finalisten som stakk av med seieren i årets Virtuos-konkurranse.

– Nå klarer jeg ikke snakke. Det er fantastisk og helt magisk, sa en overrasket og ordknapp Alma Serafin Kraggerud.

Det var en pianist, en hornist og to fiolinister som kjempet om Den Norske Solistpris på 100.000 kroner og billetten til den internasjonale Eurovision Young Musicians-konkurransen i Frankrike i juli.

Se finalen her:

Fire unge musikere nær sitt musikalske gjennombrudd, konkurrerer om å bli årets Virtuos. De kjemper om penger og en plass i den internasjonale EBU finalen i Frankrike.

Fire unge musikere nær sitt musikalske gjennombrudd, konkurrerer om å bli årets Virtuos.

– Viktig å løfte frem talentene

– Det er fint at vi kan vise frem landets fremste musikalske talenter slik vi løfter frem idrettsutøvere. Dette er mennesker som bruker store deler av livet sitt på musikken. I tillegg har de så mye spilleglede, sier programleder Mari Lunnan.

Virtuos er en musikkonkurranse for unge klassiske instrumentalister som pågår annet hvert år og som vises på NRK1. Forrige gang var det 16 år gamle Mathias Rugsveen på trekkspill som vant.

– Etter å ha vært gjennom to år med pandemi og nedstengninger er det kanskje ekstra viktig at vi løfter talentene frem, for å stimulere og inspirere musikkinteressen til andre unge, mener Lunnan.

I 2020 bestod finalen av fire unge menn. I 2022 er bildet motsatt. Årets finalister er Alma Serafin Kraggerud (15) på fiolin. Sanne Suh Berger (18) på piano. Og søstrene Bjørg Pas (17) og Sytske Pas (20) på henholdsvis fiolin og horn.

Møt finalistene i Virtuos.

Slik stemmer du:

Etter at alle finalistene har spilt, har du muligheten til å gi din stemme til din favoritt. Avstemningen kan du finne her. (Avstemningen er nå avsluttet)

For å stemme må du være logget med egen NRK.no-bruker. Det tar kort tid å opprette en NRK-bruker, om du ikke har en fra før. Dette kan du gjøre når du skal inn og stemme.

Når du er innlogget vil du få en liste over årets finalister i Virtuos som du kan stemme på. Hvis du ikke får opp stemmevinduet, prøv en annen nettleser. Sjekk også at alle programmer og/eller apper er oppdatert. Hvis du fortsatt opplever problemer, kontakt info@nrk.no.

Her kan du se hvordan det gikk under Virtuos forrige gang:

Etter å ha ventet siden mars, fikk endelig noen av våre fremste musikktalenter vise seg fram i solist-konkurransen Virtuos.

VIRTUOS 2020: Etter en utsettelse på grunn av pandemien, fikk endelig noen av våre fremste musikktalenter vise seg fram i solist-konkurransen Virtuos.

Kulturstrøm

  • Spanske myndigheter tiltaler Shakira for skattesvindel

    Den colombianske popdronningen Shakira er anklaget for skatteunndragelser på 6,8 millioner euro, melder spansk påtalemyndighet. Hun anklages for å ha brukt et skatteparadis for å slippe å betale skatt i 2018, melder påtalemyndigheten i Barcelona. Den 46 år gamle popstjernen har vært tilknyttet Spania siden hun slo seg sammen med den nå pensjonerte fotballspilleren Gerard Pique. Paret har to barn. De bodde i Barcelona inntil i fjor, da forholdet sprakk.

    Spanske myndigheter har tidligere anklaget henne i en sak som dreier seg om en sum på 14,5 millioner euro for perioden 2012–2014. Shakira hevder hun var bosatt på Bahamas i den perioden, og bare var på besøk i Barcelona.

     shakira
    Foto: AP