Hopp til innhold

"Yellow Submarine"

Hva var det som fikk The Beatles til å lage barnesangen "Yellow Submarine"?

Yellow Submarine
Foto: DELLY CARR / AP

Hør: Historien bak Yellow Submarine  

Paul McCartney hadde et brennende ønske om å lage en barnesang som alle kunne synge med på, og fikk ideen til "Yellow Submarine" en kveld etter han hadde lagt seg. Da Paul våknet neste morgen var låta nesten ferdig. Ringo Starr fikk oppgaven med å synge låta.

På vei til innspillingen traff Paul folkesangeren Donovan, og presenterte den nesten ferdige låta for ham. Donovan bidro til å ferdigskrive låta med tekstbidraget "sky of blue, sea of green" i det siste verset.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, kor

John Lennon: Akustisk gitar, kor

George Harrison: Tamburin, kor

Ringo Starr: Trommer, vokal

Brian Jones: Glass-klirring

Mal Evans: Basstromme

I tillegg medvirker George Martin, Neil Aspinall, Geoff Emerick, Patti Harrison, Marianne Faithfull og Alf Bicknell, samt Abbey Road-ansatte John Skinner og Terry Condon på ulike lydeffekter og kor.

Hør: Historien bak Yellow Submarine

Tilbake til The Beatles komplett

 

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)