NRK Meny
Normal

"Tomorrow Never Knows"

John Lennon lot seg inspirere av "Den tibetanske dødeboken" da han skulle forsøke å beskrive en LSD-rus i ord og toner. Men han hadde noen avsindige ønsker da innspillingen skulle foretas.

Hør: Historien bak Tomorrow Never Knows

"Tomorrow Never Knows" var det siste sporet på albumet Revolver, men det første som ble innspilt for plata.

Da låta skulle spilles inn, ønsket John Lennon at det skulle høres ut som Dalai Lama sang fra en fjelltopp. En av teknikerne kjørte Johns stemme gjennom en Lesley-høyttaler, som ga ønsket effekt.

Besetning:

Paul McCartney: Bass

John Lennon: Orgel, vokal

George Harrison: Sitar, gitar

Ringo Starr: Trommer, tamburin

George Martin: Piano

Hør: Historien bak Tomorrow Never Knows

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz