NRK Meny
Normal

"Something"

Alle Beatles-medlemmenes favoritt på albumet "Abbey Road" var George Harrisons inderlige kjærlighetssang "Something". Men Harrison selv hadde egentlig ikke tenkt å gi fra seg låta.

Hør: Historien bak Something

Besetning:

Paul McCartney: Bass

John Lennon: Gitar, piano

George Harrison: Gitar, vokal

Ringo Starr: Trommer, tamburin, maracas, kubjelle

Billy Preston: Hammondorgel

Strykearrangement arrangert av George Martin

Hør: Historien bak Something

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK