"The End"

The Beatles ble ikke offisielt oppløst før i april 1970. Men allerede i september året før tok gruppen musikalsk farvel med fansen.

Hør: Historien bak The End

"The End" var en av de siste sangene som ble spilt inn av et samlet The Beatles, og er den siste låta i medleyen som dominerer side 2 på albumet Abbey Road.

Besetning:

Paul McCartney: Gitar, bass, piano, vokal, kor

John Lennon: Gitar, kor

George Harrison: Gitar

Ringo Starr: Trommer

Studiomusikere: Strykere

Hør: Historien bak The End

 

Kulturstrøm

 • Ville bli diplomat som ung

  Men Stellan Skarsgård sluttet på skolen da han fikk gjennombrudd som skuespiller allerede som 16-åring. På spørsmål i programmet Drivkraft om hva han tror er hans drivkraft, forteller skuespilleren at han tror det er både noe seksuelt, nysgjerrighet, og lysten til å prøve det uutforskede.

  Stellan Skarsgård og Vegard Larsen
 • Spelefilm om Martin Linge

  Forfattar og skodespelar Øystein Wiik har skrive manus til ein spelefilm om Martin Linge. Linge var både skodespelar, idrettsmann og krigshelt som var født i Valldal, men som fall under Måløyraidet i 1941. Kommunane Norddal og Rauma har saman med andre investorar bidratt til eit forprosjekt til filmen, som blir tilrettelagt for ein utanlandsk marknad, og som skal sette området ytterlegare på kartet som turistdestinasjon.

  KRIGSARKIVET - 2. verdenskrig
  Foto: Scanpix / NTB scanpix