Hopp til innhold

«Mammon»-gjengen svarer på dine spørsmål - direkte!

«Mammons» manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen, skuespiller Jon Øigarden og Salongens Torkil Risan svarer på dine spørsmål om kveldens episode på Facebook.

Mammon - sesong 2

SPM: Jon Øigarden (t.h.) vil svare på spørsmål, direkte etter kveldens episode av Mammon. Still dine spørsmål på NRKs Facebook-konto.

Foto: Glenn Meling / NRK

«Mammon»-fansen har nå en unik mulighet til å komme med sine spørsmål til hovedrolleinnehaver Jon Øigarden, manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen og Torkil Risan, som har en ukentlig «Mammon»-podkast i Salongen på NRK P2.

Kveldens episode, den sjette av totalt åtte, hadde en spesiell avslutning. Så spesiell at manusforfatteren selv tror folk vil ha et behov for å stille spørsmål.

– Etter denne episoden her vil folk se at det går i en annen retning. Det skjer ting. Det er en ganske spesielt spennende avslutning, sier Eriksen.

– Så folk vil ha behov for å stille spørsmål, tror du?

– Ja. For å høre hva i all verden som skjer nå, og hva det har med historien å gjøre.

Eriksen sier han vil høre hvilke teorier folk har.

Torkil Risan og Gjermund Stenberg Eriksen

PANEL: Torkil Risan og Gjermund Stenberg Eriksen skal se episoden sammen før de går direkte på NRKs Facebook-profil. Etterpå kommer Jon Øigarden, og sammen skal de tre svare på seernes spørsmål.

Foto: Daniel Eriksen / NRK

– Vi kommer ikke til å si hva som skjer i de neste episodene, men vi kommer til å svare på spørsmål om hva som har skjedd. Det er mange som har sine teorier. Vi må jo berømme de som er flinke, også.

– Nå oppfordrer du hele det sinte TV-publikumet til å finne deg på NRKs Facebook og komme med sine synspunkter. Hva tenker du om det?

– Det er sånn manusforfattere lever hele tiden. Og så har vi jo svart på en del spørsmål allerede, så noen til klarer vi.

bakomklipp fra Mammon 2
Smakebit fra sesong 2 av Mammon. Serien har premiere på NRK1 3. januar 2016.

Kulturstrøm

 • Den greske filmmusikeren Vangelis er død

  Den greske musikeren Vangelis, mest kjent for å ha skrevet musikken til filmer som «Blade Runner» og «Chariots of Fire», er død, 79 år gammel. I 1982 fikk han Oscar for filmmusikken til «Chariots of Fire», skriver NTB.

  Vangelis
  Foto: Aris Messinis / AP
 • EBU: «Uvanlig» stemmegivning under Eurovisions andre delfinale

  Et uavhengig organ som kontrollerer stemmegivningen under Eurovision Song Contest, oppdaget «uvanlige stemmemønstre» fra seks land under den andre delfinalen.

  Organet oppdaget mønstrene hos jurystemmene fra landene Aserbajdsjan, Georgia, Montenegro, Polen, Romania og San Marino, som alle deltok i den andre delfinalen under årets Eurovision-konkurranse.

  – Fire av de seks juryene plasserte alle fem av de andre landene på topp fem, én jury plasserte dem i sin topp seks, og den siste av de seks juryene plasserte fire av de andre i topp fire og den femte i deres topp sju. Fire av de seks landene fikk minst ett sett med 12 poeng, som er det maksimale som kan tildeles, skriver Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) i en pressemelding.

  Grunnen til at dette ble sett på som uvanlig, var fordi fem av disse seks landene ble plassert utenfor topp åtte av juryene i de 15 andre landene som stemte i samme semifinale. Fire av dem ble plassert blant de seks dårligste hos de 15 andre landene.

  – Et så uvanlig stemmemønster i en slik skala har ikke skjedd før, skriver EBU.

  Unionen valgte i tråd med sine egne regler å fjerne de aktuelle stemmene og erstattet dem med et automatisk beregnet resultat. Det samme ble gjort i finalen.

  – EBU har siden diskutert jurystemmene med de aktuelle kringkasterne og gitt dem muligheten til å undersøke jurystemmene i deres land nærmere, heter det videre.

  (NTB)

  Eurovision i gang for alvor i Torino.
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Emil slipper protestlåt med russiske Ekaterina

  Låten som samiske artisten Emil Kárlsen spilte inn med russiske Ekaterina Efremova ble i lys av Russlands invasjon av Ukraina en sterk protestlåt.

  Fredag slipper Kárlsen singelen med tittel på tre språk – «Min áiggis – Ближе, чем кажется (In Our Days – Closer Than it Seems)», spilt inn i kjølvannet av at begge skulle opptre under Barentsrådets toppmøte i Tromsø i november i fjor, det melder NTB. – Tema for låten ble naturligvis farget av begivenheten, med ønske om å bevare fred og gode toner mellom folk og land. sier Karlsen. Videre sier han at det er viktig at vi ikke mister kontakten med de fredelige krefter hos våre nabofolk.

  Samiske Emil Kárlsen slipper det som ble en ekstra aktuell protestlåt sammen med russiske Ekaterina Efronova fra Murmansk. En av verselinjene lyder: "Vi er nødt til å holde den skjøre verden i håndflata vår". Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur
  Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur