NRK Meny
Normal

"I'm Only Sleeping"

John Lennon var, ifølge en britisk journalist, den lateste personen i England. Han innrømmet selv at det var bare én fysisk aktivitet han var interessert i; å sove.

Hør: Historien bak I'm Only Sleeping

Førsteutkastet til "I'm Only Sleeping" ble skrevet av John Lennon mens han lå i senga. Selv om låta er kreditert Lennon-McCartney, ble låta i sin helhet skrevet av Lennon.

Journalisten Maureen Cleave, som intervjuet John Lennon da han uttalte at de var mer populær enn Jesus, sa at John Lennon trolig var den lateste personen i England.

George Harrison jobbet mye med gitarsporene på låta, og spilte inn gitarsoloen baklengs, for så å reversere den etterpå.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, kor

John Lennon: Akustisk gitar, vokal

George Harrison: Gitar

Ringo Starr: Trommer

Hør: Historien bak I'm Only Sleeping

Tilbake til  The Beatles komplett

 

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK