"I'm Only Sleeping"

John Lennon var, ifølge en britisk journalist, den lateste personen i England. Han innrømmet selv at det var bare én fysisk aktivitet han var interessert i; å sove.

Hør: Historien bak I'm Only Sleeping

Førsteutkastet til "I'm Only Sleeping" ble skrevet av John Lennon mens han lå i senga. Selv om låta er kreditert Lennon-McCartney, ble låta i sin helhet skrevet av Lennon.

Journalisten Maureen Cleave, som intervjuet John Lennon da han uttalte at de var mer populær enn Jesus, sa at John Lennon trolig var den lateste personen i England.

George Harrison jobbet mye med gitarsporene på låta, og spilte inn gitarsoloen baklengs, for så å reversere den etterpå.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, kor

John Lennon: Akustisk gitar, vokal

George Harrison: Gitar

Ringo Starr: Trommer

Hør: Historien bak I'm Only Sleeping

Tilbake til  The Beatles komplett

 

Kulturstrøm

  • – Oppriktig og personlig portrett

    – Et fengende rot av en dokumentarfilm, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «MATANGI / MAYA / M.I.A.». Filmen forteller historien om hvordan artisten Maya ble rapper og popstjerne. Hun er immigrant fra Sri Lanka og datter av en sentral skikkelse i den tamilske motstandsbevegelsen. Det har gitt henne drivstoff i karrieren i den kommersielle popbransjen, skriver anmelder Sigurd Vik.

    Artisten Maya
    Foto: Another World Entertainment
  • Norske 3D-klær først i verden

    Den norske digitale kleskolleksjonen «Neo-Ex» er de første klærne som kun kan brukes digitalt. – Vi ønsker å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef i Carlings til Melk & Honning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen går til den veldedige stiftelsen WaterAid for å rette søkelyset på det store vannforbruket i moteindustrien.