«Blogglegende» Emilie Nereng nominert til «årets stjerneskudd»

Nereng har planer om å bli i bransjen en stund nå, etter to års pause fra rampelyset. Med 11 års bloggerfaring kjemper hun i kveld om to priser på Vixen Influencer Awards.

Emilie Nereng

Emilie Nereng føler hun har blitt møtt med respekt etter comebacket.

Foto: Emilie Nereng

Bloggen til Emilie «Voe» Nereng (24) var Norges mest leste på starten av 2010-tallet, og hadde ifølge VG mer enn 70.000 daglige lesere. Likevel valgte hun å legge ned bloggen, først i 2011, så for godt i 2017.

Det siste året har hun har hun kommet tilbake til rampelyset. Da hun var deltager i «Skal vi danse» på TV 2 i høst, fikk hun tittelen «blogglegende».

Nå har hun kapret nominasjon i kategoriene «årets stjerneskudd» og «årets matinfluencer» på Vixen Influencer Awards. Nereng syns det er litt ironisk med nominasjonen i «årets stjerneskudd», men hun tror det er fordi hun er ganske fersk som matpåvirker på Instagram.

– Jeg tror ikke jeg vinner noe, smiler Nereng.

– Den desidert mest etablerte

I kategorien «årets matinfluencer» føler Nereng at hun er for fersk, og at de andre nominerte fortjener prisen mer.

– I stjerneskudd så er jeg den desidert mest etablerte så om jeg vinner stjerneskudd så syns jeg nesten det er litt rart, men jeg blir selvfølgelig veldig glad, sier hun.

Emilie Nereng

Emilie Nerengs mål med matkontoen på Instagram er å inspirere folk til å lage sunn og god mat.

Foto: Emilie Nereng

Juryleder for Vixen Influencer Awards, Astrid Valen-Utvik, forklarer at selv om Nereng har erfaring som toppblogger, så er det jobben med Emilienutrition hun er nominert for.

– Så har hun klart å vokse den fra starten til nå er det vel over 80.000 på veldig kort tid, så det er i den sammenheng er hun et stjerneskudd, sier Valen-Utvik.

Vanskelig å takle skjønnhetspresset

Nereng sitter i en sofa på en kafé i Oslo sentrum, på bordet står det et hvitt krus med svart kaffe i, og hun har en time før hun skal videre til «4-stjerners middag»-innspilling. 24-åringen sier det føles ganske bra å ha tatt steget tilbake i rampelyset.

– Jeg har på en måte skapt en arbeidsplass som jeg trives med, jeg har et annet budskap enn jeg hadde tidligere. Det føles bedre rett og slett, sier hun.

På «Voe»-bloggen skrev hun om hverdagen til en helt vanlig jente i Hønefoss, og forteller at det var noe mange var interessert i. Den største forskjellen fra den tiden sier hun er at hun var mer usikker og ikke hadde funnet sin retning ennå.

Skal vi danse

Emilie Nereng tok for alvor skrittet tilbake i rampelyset med deltagelsen i «Skal vi danse» i høst.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Jobben handlet mye om å ta bilder av seg selv hver dag og selge skjønnhetsprodukter, som etter hvert ikke ga like stor mening for henne.

– Det var en hverdag jeg ikke helt trivdes med, og skjønnhetspresset syns jeg var vanskelig å takle. Så det endte med at jeg dag etter dag ikke følte meg bra nok for jobben jeg hadde, forteller hun.

Føler seg ganske selvsikker og trygg

I dag deler hun bilder av matretter og oppskrifter med 85.000 følgere på Instagram, og har en podkast hun gir ut ukentlig. Hun har en bachelorgrad i ernæring, og ønsker å inspirere følgerne sine til å lage sunn og god mat som gjør at de føler seg bra med seg selv.

– Nå føler jeg meg ganske selvsikker og trygg. Jeg syns det er veldig gøy å holde på med mat, og gøy at jeg kan bli kjent for det også, fortsetter Nereng.

Føler du at du hadde litt drahjelp av at du hadde etablert deg som en av Norges første toppbloggere?

– Ja, selvfølgelig. Det er kjempehjelp å ha et navn folk kjenner igjen, sier hun.

Ikke fått noen stygge kommentarer

Planen fremover er å se om hun kan leve av å være påvirker. Hun har fått sitt eget program på Matkanalen, og liker måten hun «influenser» på nå.

– Hver gang noen lager en av oppskriftene mine så får jeg en fantastisk god følelse, og at jeg sånn sett har en ganske viktig stemme i et felt jeg engasjerer meg for. Det føles veldig godt, så jeg kommer nok til å bli her en stund, på en måte jeg trives med, sier hun.

View this post on Instagram

FALAFEL MED GRØNNKÅLSALAT❤️ Disse falafelene er veldig enkle, selv om det kan se mye ut når man leser oppskriften. Når man har laget disse falafelene en gang, går det mye raskere gang nr 2. Og vipps kan du lage en billig, sunn og rask falafelmiddag midt i uka! Falafel er godt i pitabrød, i wrap og med masse deilige dipper til, men her lagde jeg en superhealth middag; falafel med grønnkålsalat og en nydelig yoghurt-tahini-dressing🤩 Middagen tok meg totalt 30 minutter siden jeg allerede hadde granateplekjerner og grønnkålmiks i kjøleskapet, og ble supergod!! Tag gjerne noen du vil lage falafler med ❤️ _ Enkel falafel (2 personer): 1 liten løk 2 fedd hvitløk 1 boks kikerter 1 egg 2 ts spisskummen 2 ts paprikapulver 1 neve frisk koriander/persille (kan sløyfes, men anbefales) 1 skvis sitron 1 klype salt 2-3 ss kikertmel (evt en blanding av hvetemel+havremel) Tilbehør:
Ferdig kuttet grønnkålmiks, granateplekjerner og en tahini-yoghurt-saus (sveip for å se oppskrift) Falafelz: Hakk løk og hvitløk. Kjør i food prosessoren sammen med urter til de blir godt hakket. Skyll kikertene, ha oppi 3/4 av alle kikertene i food processoren sammen med alt det andre. Start med 2 ss kikertmel/mel, og justér med mer om den er veldig klissete. Når du får en klissete, men formbar masse, tar du i resten av kikertene. Jeg liker nemlig at det er noen hele biter, hehe. Lag ca 1,5 cm høye klatter i en stekepanne med olje. Stek dem til de er gyldne, eller bare lag en god stekeskorpe på falafelene og sett dem inn i ovnen mens du klargjør resten av middagen. Grønnkålsalat: Ha en pose grønnkål-wokmiks i stekepannen med litt olivenolje, salt og pepper. Jeg tok også oppi soyasaus, men det er valgfritt. Salaten er ferdig etter 4-5 min steking. Sveip for bilde av tahini-yoghurtsaus-oppskrift. Ha falafelene over grønnkålsalaten, topp med granateplekjerner og dryss over tahini-yoghurtsaus😍

A post shared by Emilie Nereng (@emilienutrition) on

Da hun slettet bloggen for første gang besto kommentarfeltet på bloggen av 30 prosent stygge kommentarer, anslår hun. Siden hun kom tilbake i rampelyset føler hun at hun blir møtt med respekt, og i kommentarfeltene har hun ikke fått en eneste stygg kommentar.

– Instagram er et helt fantastisk sted, slår hun fast.

Hun føler at hun har truffet en gruppe mennesker som har samme interesse som henne, og hun tror at få gidder å følge en matprofil med mindre de er interessert i mat.

– Man får ikke noe «juicy stuff» på meg der og det er ikke et sted man går inn for å ta meg, sier hun.

Kulturstrøm