«Best of a-ha» selger stort

Oppsummeringsalbumet til «nasjonalhelligdommen» a-ha har stø kurs mot 100.000 solgte album.

A-HA

a-ha med fra venstre: Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen. Bandet kan glede seg over flere positive resultater når de nå er i gang med avskjedsturneen.

Foto: Berit Roald / SCANPIX

a-ha: «25»

a-ha sin nye samleplate «25» selger godt.

Foto: albumcover
a-ha: «Foot of the mountain»

Albumet «Foot of the mountain» gjorde det også godt.

Foto: Albumcover

Beslutningen om å selge plata gjennom Coop viste seg å være gullkantet. Salget har nemlig vippet over dobbel platina, som betyr 60.000 solgte eksemplarer.

Det er derfor grunn til å tro at det nærmer seg 100.000 solgte i Norge, inkludert nedlastinger og salg av import-CD-er i andre butikker enn Coop, sier a-has manager ifølge Finansavisen.

2009 et hyggelig år

Albumets hovedsalgsland er England, Tyskland og Norge. Ifølge samme avis kan trioen glede seg over at 2009-tallet ble et hyggelig år, rent regnskapsmessig.

– Det ble et hyggelig år, og vi er veldig fornøyd med at forretningsplanen fungerte. Det ble gjort en del investeringer, og vi ga folk fri til å videreutvikle a-ha, sier manager Kjell Harald Wiik.

a-ha Networks inntekter kom blant annet fra utgivelsen «Foot of the Mountain», som ble lansert i fjor sommer. Selskapet var også arrangør for to a-ha-konserter i Oslo Spektrum, informerer Wiik. Som ikke ønsker å anslå bandets samlede omsetning i fjor.

Avskjedsturné

Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy startet på en omfattende avskjedsturné i Buenos Aires i mars. I desember avslutter de ballet i Oslo.

Samlealbumet «Best of a-ha» selges her til lands eksklusivt hos Coop og nedlastbart på nettet.

Kulturstrøm

 • Filmkritikerprisen 2021 utdelt

  Filmkritikerprisen 2021 for fjorårets beste norske langfilm går til «Kunstneren og tyven», regissert av Benjamin Ree. Prisen ble overrakt vinneren under Norsk filmkritikerlags årsmøte. Vinenren er kåret etter avstemning blant lagets rundt 90 medlemmer.

 • Kanye West får godkjent navnebytte

  En av verdens mest kjente rappere Kanye West (44) har fått innvilget sin søknad om å endre navnet sitt.

  Fra nå av heter han ikke Kanye West, men Ye.

  Navnet har blitt brukt som navn på både musikkalbum og Twitter-konto, men har ikke vært hans juridiske og offisielle navn tidligere.

  En av begrunnelsene til navnebytte er fordi han mener at «ye» er det mest brukte ordet i bibelen, og skal bety «deg».

  Ye
  Foto: Angela Weiss / AFP
 • Tanum bokhandel forsvinner helt

  Cappelen Damm legger nå også ned nettbokhandelen tanum.no, som var det siste som var igjen av bokhandlerkjeden som ble startet i 1832. En for dyr satsing på bokhandel på Oslo Lufthavn endte med salg av fire butikker, skriver Bok365. Før nyttår solgte forlaget også flaggskipsbutikken på Karl-Johan.