«Best of a-ha» selger stort

Oppsummeringsalbumet til «nasjonalhelligdommen» a-ha har stø kurs mot 100.000 solgte album.

A-HA

a-ha med fra venstre: Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen. Bandet kan glede seg over flere positive resultater når de nå er i gang med avskjedsturneen.

Foto: Berit Roald / SCANPIX

a-ha: «25»

a-ha sin nye samleplate «25» selger godt.

Foto: albumcover
a-ha: «Foot of the mountain»

Albumet «Foot of the mountain» gjorde det også godt.

Foto: Albumcover

Beslutningen om å selge plata gjennom Coop viste seg å være gullkantet. Salget har nemlig vippet over dobbel platina, som betyr 60.000 solgte eksemplarer.

Det er derfor grunn til å tro at det nærmer seg 100.000 solgte i Norge, inkludert nedlastinger og salg av import-CD-er i andre butikker enn Coop, sier a-has manager ifølge Finansavisen.

2009 et hyggelig år

Albumets hovedsalgsland er England, Tyskland og Norge. Ifølge samme avis kan trioen glede seg over at 2009-tallet ble et hyggelig år, rent regnskapsmessig.

– Det ble et hyggelig år, og vi er veldig fornøyd med at forretningsplanen fungerte. Det ble gjort en del investeringer, og vi ga folk fri til å videreutvikle a-ha, sier manager Kjell Harald Wiik.

a-ha Networks inntekter kom blant annet fra utgivelsen «Foot of the Mountain», som ble lansert i fjor sommer. Selskapet var også arrangør for to a-ha-konserter i Oslo Spektrum, informerer Wiik. Som ikke ønsker å anslå bandets samlede omsetning i fjor.

Avskjedsturné

Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy startet på en omfattende avskjedsturné i Buenos Aires i mars. I desember avslutter de ballet i Oslo.

Samlealbumet «Best of a-ha» selges her til lands eksklusivt hos Coop og nedlastbart på nettet.

Kulturstrøm

 • Vanity Fair hyller Trier-film

  Vanity Fairs hovedkritiker, Richard Lawson, kårer «Verdens verste menneske» til årets beste film. Lawson beskriver filmen av Joachim Trier, med Renate Reinsve i hovedrollen, som selskapelig, vemodig, stilig og vinnende.

  «Verdens verste menneske» troner øverst på de beste filmene fra 2021, etterfulgt av Oscar-håpene Ryusuke Hamaguchs «Drive My Car» og Jane Campions «The Power of the Dog».

  Verdens verste menneske
  Foto: Oslo Pictures / SF Studios
 • «Den fineste Chevy'n» mest spilt

  Spotifys årsoppsummering kom ut i går og «Den fineste Chevy'n» av Halva Priset med Maria Mena toppet listen over de mest spilte låtene på norsk Spotify. Sangen slår blant annet Olivia Rodrigos «Drivers License», som er nummer to på den norske listen, men den mest spilte låten globalt. «Stay» med The Kid LAROI og Justin Bieber, som er produsert av blant annet norske Cashmere Cat, kommer på tredjeplass.

  Av mest strømmede artister topper Justin Bieber listene her til lands, etterfulgt av Tix og The Weeknd.

 • Klassekampen får mest pressestøtte

  Klassekampen får drøyt 43,2 millioner kroner i produksjonstilskudd av Medietilsynet i år. Totalt får 148 aviser 370 millioner kroner i pressestøtte av tilsynet. Av avisene som mottar støtte i år, er fem av dem nye mottakere. (NTB)