Hopp til innhold

«Best of a-ha» selger stort

Oppsummeringsalbumet til «nasjonalhelligdommen» a-ha har stø kurs mot 100.000 solgte album.

A-HA

a-ha med fra venstre: Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen. Bandet kan glede seg over flere positive resultater når de nå er i gang med avskjedsturneen.

Foto: Berit Roald / SCANPIX

a-ha: «25»

a-ha sin nye samleplate «25» selger godt.

Foto: albumcover
a-ha: «Foot of the mountain»

Albumet «Foot of the mountain» gjorde det også godt.

Foto: Albumcover

Beslutningen om å selge plata gjennom Coop viste seg å være gullkantet. Salget har nemlig vippet over dobbel platina, som betyr 60.000 solgte eksemplarer.

Det er derfor grunn til å tro at det nærmer seg 100.000 solgte i Norge, inkludert nedlastinger og salg av import-CD-er i andre butikker enn Coop, sier a-has manager ifølge Finansavisen.

2009 et hyggelig år

Albumets hovedsalgsland er England, Tyskland og Norge. Ifølge samme avis kan trioen glede seg over at 2009-tallet ble et hyggelig år, rent regnskapsmessig.

– Det ble et hyggelig år, og vi er veldig fornøyd med at forretningsplanen fungerte. Det ble gjort en del investeringer, og vi ga folk fri til å videreutvikle a-ha, sier manager Kjell Harald Wiik.

a-ha Networks inntekter kom blant annet fra utgivelsen «Foot of the Mountain», som ble lansert i fjor sommer. Selskapet var også arrangør for to a-ha-konserter i Oslo Spektrum, informerer Wiik. Som ikke ønsker å anslå bandets samlede omsetning i fjor.

Avskjedsturné

Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy startet på en omfattende avskjedsturné i Buenos Aires i mars. I desember avslutter de ballet i Oslo.

Samlealbumet «Best of a-ha» selges her til lands eksklusivt hos Coop og nedlastbart på nettet.

Kulturstrøm

 • Hermine (16) blir hylla av Hollywood-stjerne

  Den amerikanske skodespelaren Matthew McConaughey hyllar bergenske Hermine Svortevik Oen i ein video som Norsk filmdistribusjon har delt.

  16-åringen har hovudrolla i spelefilmen «Birk & Magna – Gruvens mørke hemmelighet» som går på kino i sommar. McConaughey anbefalar alle å sjå filmen og trekk fram Svortevik Oen:

  – I hovudrolla finn du vår gode familievenn Hermine. Ho har lyst opp rommet sidan første gong me møtte ho, seier den amerikanske skodespelaren.

  Til BT fortel Svortevik Oen at ho og familien møtte McConaughey og hans familien på ferie for nokre år sidan.

  Hermine Svortevik Oen
  Foto: NRK Hordaland / NRK Hordaland

Flere kulturnyheter

På utestedet Cosmopolite i Oslo ble det gedigen jubel når Viggo Venn gikk av med seieren søndag kveld.

Viggo Venn fra Kongsberg vant Britain's Got Talent: – Som om Skeid vinner Champions League

En norsk klovn har vunnet en av verdens største TV-konkurranser. Premien er på 3,4 millioner kroner og har rojalt sus.