Hopp til innhold

«Best of a-ha» selger stort

Oppsummeringsalbumet til «nasjonalhelligdommen» a-ha har stø kurs mot 100.000 solgte album.

A-HA

a-ha med fra venstre: Paul Waaktaar-Savoy, Morten Harket og Magne Furuholmen. Bandet kan glede seg over flere positive resultater når de nå er i gang med avskjedsturneen.

Foto: Berit Roald / SCANPIX

a-ha: «25»

a-ha sin nye samleplate «25» selger godt.

Foto: albumcover
a-ha: «Foot of the mountain»

Albumet «Foot of the mountain» gjorde det også godt.

Foto: Albumcover

Beslutningen om å selge plata gjennom Coop viste seg å være gullkantet. Salget har nemlig vippet over dobbel platina, som betyr 60.000 solgte eksemplarer.

Det er derfor grunn til å tro at det nærmer seg 100.000 solgte i Norge, inkludert nedlastinger og salg av import-CD-er i andre butikker enn Coop, sier a-has manager ifølge Finansavisen.

2009 et hyggelig år

Albumets hovedsalgsland er England, Tyskland og Norge. Ifølge samme avis kan trioen glede seg over at 2009-tallet ble et hyggelig år, rent regnskapsmessig.

– Det ble et hyggelig år, og vi er veldig fornøyd med at forretningsplanen fungerte. Det ble gjort en del investeringer, og vi ga folk fri til å videreutvikle a-ha, sier manager Kjell Harald Wiik.

a-ha Networks inntekter kom blant annet fra utgivelsen «Foot of the Mountain», som ble lansert i fjor sommer. Selskapet var også arrangør for to a-ha-konserter i Oslo Spektrum, informerer Wiik. Som ikke ønsker å anslå bandets samlede omsetning i fjor.

Avskjedsturné

Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy startet på en omfattende avskjedsturné i Buenos Aires i mars. I desember avslutter de ballet i Oslo.

Samlealbumet «Best of a-ha» selges her til lands eksklusivt hos Coop og nedlastbart på nettet.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober