– Vi skrev store hits når vi var dopa

- Det var mye stoff som fløt rundt. Men ikke alle var helt på tur hele tiden, og vi laget mange gode låter, forteller Mick Jagger.

The Rolling Stones

The Rolling Stones i nyere tid. I «gamle dager» gikk det vilt for seg.

Foto: Evan Agostini / AP

Mick Jagger i Oslo i 1965

Mick Jagger og the Rolling Stones var i Oslo første gang i 1965.

Foto: Henrik Laurvik / Scanpix

Sir Mick Jagger har avvist at narkotika hadde en negativ innvirkning på The Rolling Stones og hevder at bandet skrev noen av sine største hits mens de var påvirket.

Var en inspirasjon

Gruppa brukte narkotika på 60- og 70-tallet, og da særlig Mick Jagger og Keith Richards.

Men Jagger insisterer på at feststemningen var en inspirasjon for mye av musikken deres, særlig dobbeltalbumet «Exile on Main Street» fra 1972.

- Det var på moten

– Det var en periode da ale brukte mye stoff. Det var på moten, men vi jobbet hardt også, så det var en slags festlig atmosfære, mange som besøkte oss, vet du, og det var mye stoff som fløt rundt. Men ikke alle var helt på tur hele tiden, og vi laget mange gode låter, sier han til Absolute Radio.

- Jeg husker nok egentlig ikke hvor ille det var. Narkotikabruk har man en tendens til å være litt hemmelighetsfull i forhold til andre mennesker, slik at du aldri egentlig vet, sa han videre.

Kulturstrøm

 • Utenlandsk støtte til Y-blokka

  – Y-blokka er et hovedverk innen det 20. århundrets arkitektur og er av internasjonal betydning. Det skriver direktøren i den engelske foreningen Twentieth Century Society, Catherine Croft, i et åpent brev til den norske regjeringen. De legger ytterligere press på regjeringen i diskusjonen om fredning av den ikoniske bygningen i Regjeringskvartalet når de planlegger Oslo-besøk med sine medlemmer og støttespillere i 2020, skriver Arkitektnytt.

  Regjeringskvartalet
  Foto: Teigens Fotoatelier / Norsk Teknisk Museum
 • Nytt album fra Chemical Brothers

  Den britiske elektronika-duoen har noe helt nytt på gang, melder NME. Det dreier seg om «No Geography» – en ny fullengder som forventes utgitt i løpet av våren 2019. Albumet er det niende studioalbumet ut fra duoen som startet opp i 1991 og er kjent for låter som «Block Rockin' Beats» og «Setting Sun», med Noel Gallagher på vokal.

  Chemical Brothers
  Foto: JOSEP LAGO / Afp/Scanpix
 • Krever erstatning etter Northug-bok

  Aylar Lie fikk fjernet et avsnitt i biografen til Petter Northug. Nå krever hun økonomisk oppreisning, skriver VG. Lies advokat sier til avisen at hennes privatliv er krenket, og at de har sendt en juridisk vurdering til forlaget Pilars advokat.