Hopp til innhold

116-åring ble Årets tidsskrift

Det nynorske tidsskriftet ”Syn og segn” ble kåret til Årets tidsskrift under litteraturfestivalen på Lillehammer. Nytt av året er kåringen av Årets komet. Prisen går til motebladet ”Personae”.

Tidsskriftene "Syn og segn" og "Personae"
Foto: Hilde Bruvik / NRK

For fjerde gang ble Årets tidsskrift kåret, i regi av Norsk tidsskriftforening. Vinneren har holdt det gående i hele 115 år, og er med dette Norges nest eldste tidsskrift, etter ”Samtiden”, med 3000 eksemplarer i opplaget.

Juryen, som består av Kjell Lars Berge, Karin Haugen, Martin Lindell, Terje Thorsen, og Birgitte Kjos, begrunner prisen til ”Syn og Segn” med at bladet er både spennende og lesbart, har humor og spenst, og er med på å sette dagsorden. Bladet har rent og lesbart språk, med vekt på godt foto-arbeid, heter det videre i begrunnelsen.

Nytt av året er at juryen også kårer Årets komet.

Motebladet ”Personae” får prisen fordi juryen mener dette er en svært ambisiøs nykommer, i sjangeren moteblad. Det peker seg ut og tenker annerledes. Det er like naturlig både i kiosk som bokhylle, og gjør leseren i stand til å tenke selv, begrunner juryen.

Kulturstrøm

 • Tupac-mistenkt siktet for drap

  Politiet i Las Vegas har arrestert en mann mistenkt i drapssaken etter at Tupac ble skutt og drept i 1996, melder nyhetsbyrået Associated Press. Han er siktet for drapet.

  Mannen har selv innrømmet i intervjuer og i en egen selvbiografi fra 2019 at han var i bilen da skuddvekslingen skjedde, skriver NTB.

  Tupac var bare 25 år da han døde.

  Tupac Shakur var også kjent som 2Pac og etter hvert Makaveli – og solgte over 80 millioner album på den tida da folk kjøpte fysiske plater.

  Han var involvert i flere skyteepisoder og var en del av konflikten mellom rapperne på øst- og vestkysten av USA.

  Tupac
  Foto: AP / NTB