116-åring ble Årets tidsskrift

Det nynorske tidsskriftet ”Syn og segn” ble kåret til Årets tidsskrift under litteraturfestivalen på Lillehammer. Nytt av året er kåringen av Årets komet. Prisen går til motebladet ”Personae”.

Tidsskriftene "Syn og segn" og "Personae"
Foto: Hilde Bruvik / NRK

For fjerde gang ble Årets tidsskrift kåret, i regi av Norsk tidsskriftforening. Vinneren har holdt det gående i hele 115 år, og er med dette Norges nest eldste tidsskrift, etter ”Samtiden”, med 3000 eksemplarer i opplaget.

Juryen, som består av Kjell Lars Berge, Karin Haugen, Martin Lindell, Terje Thorsen, og Birgitte Kjos, begrunner prisen til ”Syn og Segn” med at bladet er både spennende og lesbart, har humor og spenst, og er med på å sette dagsorden. Bladet har rent og lesbart språk, med vekt på godt foto-arbeid, heter det videre i begrunnelsen.

Nytt av året er at juryen også kårer Årets komet.

Motebladet ”Personae” får prisen fordi juryen mener dette er en svært ambisiøs nykommer, i sjangeren moteblad. Det peker seg ut og tenker annerledes. Det er like naturlig både i kiosk som bokhylle, og gjør leseren i stand til å tenke selv, begrunner juryen.

Kulturstrøm

 • Konsert ble nytt album

  – Jeg har alltid tenkt at det vi gjør på scenen er det ærligste, sier Lillebjørn Nilsen til Kulturstripa. Nå gir han ut konsertalbumet «Live in Telemark» med den irske visesangeren Andy Irvine.

  Lillebjørn Nilsen
  Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX
 • Stoler mindre på media

  Franskmenn stoler mindre på nasjonale medier enn tidligere, skriver nyhetsnettstedet RFI. Det var nyhetsappen Flint som bestilte undersøkelsen, hvor det kom frem at 55 prosent av dem som deltok, følte på en mistro til media. Kun 16 og 15 prosent av deltakerne følte på en interesse eller nysgjerrighet til mediene, skriver nettstedet.

  Mer enn to tredjedeler svarte at de ikke stolte på det de leste, særlig når det gjaldt saker om politikk.