- Bedre enn å vinne i lotto!

Tross novembermørke og stormkast over Stad stortrives folket på MS Trollfjord . - Jeg føler meg helt forynget, kulturcruiset har overgått alle mine forventninger, sier passasjer Bjørg Hougen Georgernes.

Cruisepassasjer Bjørg Hougen Georgernes med NRKs Erling Wicklund

Bjørg Hougen Georgernes storkoser seg på cruise, hun har blant andre blitt kjent med NRKs Erling Wicklund

Foto: Kristin Vold / NRK

Bjørg har vært med på Kulturcruiset fra Bergen til Bodø. I fire døgn har hun gått fra det ene kulturarrangementet etter det andre om bord på hurtigruten. Hun fikk med seg konsert med KORK i Namsos og en utflukt i Olav Duuns fotefar. På spørsmålet om hva som har vært best får hun problemer med å svare.

- Alt har vært bra. Det har vært en utrolig tur. Stemningen om bord har vært fantastisk. Nå som jeg går av her i Bodø er det som å ta farvel med en kjærste, ler hun.

Quizvinner

Bjørg Hougen Georgernes vant tur med cruiset fra P2s kulturquizz i sommer.

- Heldigvis, eller så hadde jeg kanskje ikke kommet meg med på dette. Jeg har opplevd så mye og har på toppen av det hele fått nye venner, både blant passasjerene, blant de som jobber på båten og fra NRK. Nå skal jeg tilbake til Bergen og jobbe, men det er ingen sak, dette cruiset har forynget meg.

NRKs Kultursjef Nita Kapoor er selvsagt med på cruise

Kultursjef Nita Kapoor på dekk

Foto: Kristin Vold / NRK

Kultursjef i NRK, Nita Kapoor kommer og tar Bjørg under arma. De skal dele taxi til flyplassen.

- Jeg er så lei meg for at jeg må gå av hurtigruta her. Jeg skulle så veldig gjerne fått med meg blueskonserten med Steinar Albrigsten og Knut Reiersrud.

Stolt av cruiset

Men det er en stolt kultursjef som går i land.

- Jeg er så imponert over det vi har fått til. Det som er spesielt moro, i NRK sammenheng, er at det er KORK som er i sentrum av denne store satsningen og at NRK har jobbet sammen på tvers at avdelinger og produksjonsenheter. Vi har oppnådd akkurat det vi ville, komme ut blant folk og vise hva vi produserer, og gi mange kulturopplevelser.

Kveldsshowene høydepunkter 

Jo Lyngstad er med på kulturcruiset fra Bergen til Bodø

Jon Lyngstad på MS Trollfjord

Foto: Kristin Vold / NRK

Også Jo Lyngstad fra Brandbu, er med fra Bergen til Bodø.

- Jeg er fast P2-lytter, og da jeg hørte om cruiset var jeg ikke tvil om at dette måtte jeg være med på.  Høydepunktet for meg hittil har vært kveldsshowene med "Mordet på hurtigruten" og "Hallo i hurtigruten", samt Terje Nordbys foredrag om myter i vår morderne tid. 

Er det noe som har overrasket deg ombord? - Ja, når en ser programmet og alt som tilbys så er jeg overrasket at det ikke er flere med på cruiset, sier Jon.

 

 

 

 

Kulturstrøm

 • Fullt hus på Munchmuseet

  Det var, ikke overraskende, fullt hus hele helgen på det nye Munchmuseet i Oslo. Da de 15.000 billettene ble sluppet, ble de revet bort på noen få timer, opplyser Munchmuseet til NRK.

  – De 15.000 var besøkende til utstillingene, men det var langt flere innom i resepsjonsområdet og på kafeen og i restauranten, sier presseansvarlig Maren Lindeberg.

  Også i tiden som kommer må folk kjøpe inngangsbillett på forhånd, enten på nettet eller i museumsbutikken.

  – Folk må velge tidspunkt for besøket, men når de først har kommet inn kan de bli så lenge de vil, sier Lindeberg. Hun sier det er forhåndsbestilt drøyt 14.800 billetter til utstillingene og arrangementer ut året.

  Munch-museet i Bjørvika
  Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK
 • Musikalske bølger i Pirbadet

  Til helgen blir det opera i Pirbadet i Trondheim. Som de sier selv: Det blir musikalske plask, lidenskap og sterke følelser når Trondheim Symfoniske Operakor, pianister og en heftig perkusjonsrekke fremfører Carl Orffs «Carmina Burana» i badeanlegget lørdag og søndag.

  Opera i Pirbadet, Trondheim
  Foto: TSO
 • I kveld avdukes sædcella i Stange

  I kveld blir det offisiell avduking av den berømte sædcelle-skulpturen «Seeding» ved pendlerparkeringa ved E6 i Uthuskrysset i Stange.

  Skulpturen er 11 meter høy og er symbol på landbrukets betydning i Stange og at kommunen har avlsstasjonen Geno.

  Det var lenge strid om plassering av skulpturen.

  Men klokka 18.00 i kveld avdukes skulpturen.