Hopp til innhold

- Bedre enn å vinne i lotto!

Tross novembermørke og stormkast over Stad stortrives folket på MS Trollfjord . - Jeg føler meg helt forynget, kulturcruiset har overgått alle mine forventninger, sier passasjer Bjørg Hougen Georgernes.

Cruisepassasjer Bjørg Hougen Georgernes med NRKs Erling Wicklund

Bjørg Hougen Georgernes storkoser seg på cruise, hun har blant andre blitt kjent med NRKs Erling Wicklund

Foto: Kristin Vold / NRK

Bjørg har vært med på Kulturcruiset fra Bergen til Bodø. I fire døgn har hun gått fra det ene kulturarrangementet etter det andre om bord på hurtigruten. Hun fikk med seg konsert med KORK i Namsos og en utflukt i Olav Duuns fotefar. På spørsmålet om hva som har vært best får hun problemer med å svare.

- Alt har vært bra. Det har vært en utrolig tur. Stemningen om bord har vært fantastisk. Nå som jeg går av her i Bodø er det som å ta farvel med en kjærste, ler hun.

Quizvinner

Bjørg Hougen Georgernes vant tur med cruiset fra P2s kulturquizz i sommer.

- Heldigvis, eller så hadde jeg kanskje ikke kommet meg med på dette. Jeg har opplevd så mye og har på toppen av det hele fått nye venner, både blant passasjerene, blant de som jobber på båten og fra NRK. Nå skal jeg tilbake til Bergen og jobbe, men det er ingen sak, dette cruiset har forynget meg.

NRKs Kultursjef Nita Kapoor er selvsagt med på cruise

Kultursjef Nita Kapoor på dekk

Foto: Kristin Vold / NRK

Kultursjef i NRK, Nita Kapoor kommer og tar Bjørg under arma. De skal dele taxi til flyplassen.

- Jeg er så lei meg for at jeg må gå av hurtigruta her. Jeg skulle så veldig gjerne fått med meg blueskonserten med Steinar Albrigsten og Knut Reiersrud.

Stolt av cruiset

Men det er en stolt kultursjef som går i land.

- Jeg er så imponert over det vi har fått til. Det som er spesielt moro, i NRK sammenheng, er at det er KORK som er i sentrum av denne store satsningen og at NRK har jobbet sammen på tvers at avdelinger og produksjonsenheter. Vi har oppnådd akkurat det vi ville, komme ut blant folk og vise hva vi produserer, og gi mange kulturopplevelser.

Kveldsshowene høydepunkter 

Jo Lyngstad er med på kulturcruiset fra Bergen til Bodø

Jon Lyngstad på MS Trollfjord

Foto: Kristin Vold / NRK

Også Jo Lyngstad fra Brandbu, er med fra Bergen til Bodø.

- Jeg er fast P2-lytter, og da jeg hørte om cruiset var jeg ikke tvil om at dette måtte jeg være med på.  Høydepunktet for meg hittil har vært kveldsshowene med "Mordet på hurtigruten" og "Hallo i hurtigruten", samt Terje Nordbys foredrag om myter i vår morderne tid. 

Er det noe som har overrasket deg ombord? - Ja, når en ser programmet og alt som tilbys så er jeg overrasket at det ikke er flere med på cruiset, sier Jon.

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • Norge vant sølv i EM brass band

    Eikanger-Bjørsvik Musikklag fra Nordhordland havnet på en 2. pass i det europeiske brassbandmesterskapet i mesterskapsseksjon i Palanga i Litauen lørdag.

    I tillegg vant de solistpris for trombonisten.

    – Eikanger-Bjørsvik er veldig fornøyd med 2. premie på EBBC 2024 Palanga, skriver Eikanger-Bjørsvik musikklag på Facebook.

    Brassband Treize Etoiles fra Sveits fikk 1. plass og Brassband Willebroek fra Belgia fikk 3.-plassen, ifølge resultatlisten.

  • 40 år sidan Dollie-jentene song for livet

    Søndag er det nøyaktig 40 år sidan den norske duoen Dollie de Luxe deltok i den internasjonale Eurovision-finalen med låten «Lenge leve livet».

    På Instagram spør Dollie-medlem Ingrid Bjørnov om andre også har hatt filler i håret! Benedikte Adrian var den andre i duoen, som kom på 17. plass i finalen.

    Dollie de Luxe ble nummer 17 av 19 i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 1984.
  • Voldsomme reaksjoner på dansk Eurovision-artist

    Danmarks Eurovision-håp, artisten Saba, forteller at hun har vurdert å trekke seg etter kraftige reaksjoner på at hun deltar i den europeiske finalen.

    Reaksjonene kommer i forbindelse med Israels omdiskuterte deltakelse i Eurovision samtidig med krigføring på Gazastripen.

    Anna Saba Lykke sier til Ekstra Bladet at hun har bearbeidet opplevelsen med psykolog, og at hun nå har valgt å stenge alle sine sosiale medier etter kraftige oppfordringer om at hun bør trekke seg.

    Saba mener det er viktig for mangfold og representasjon at hun deltar. Hun har vært åpen om at hun er skeiv, adoptert og har utfordringer med psykisk helse.

    Hun er også blant artistene som har underskrevet oppropet om fred og våpenhvile i Gaza.

    Den danske sangeren Saba, Anna Saba Lykke.
    Foto: Ida Marie Odgaard / AP