NRK Meny
Normal

- Bedre enn å vinne i lotto!

Tross novembermørke og stormkast over Stad stortrives folket på MS Trollfjord . - Jeg føler meg helt forynget, kulturcruiset har overgått alle mine forventninger, sier passasjer Bjørg Hougen Georgernes.

Cruisepassasjer Bjørg Hougen Georgernes med NRKs Erling Wicklund

Bjørg Hougen Georgernes storkoser seg på cruise, hun har blant andre blitt kjent med NRKs Erling Wicklund

Foto: Kristin Vold / NRK

Bjørg har vært med på Kulturcruiset fra Bergen til Bodø. I fire døgn har hun gått fra det ene kulturarrangementet etter det andre om bord på hurtigruten. Hun fikk med seg konsert med KORK i Namsos og en utflukt i Olav Duuns fotefar. På spørsmålet om hva som har vært best får hun problemer med å svare.

- Alt har vært bra. Det har vært en utrolig tur. Stemningen om bord har vært fantastisk. Nå som jeg går av her i Bodø er det som å ta farvel med en kjærste, ler hun.

Quizvinner

Bjørg Hougen Georgernes vant tur med cruiset fra P2s kulturquizz i sommer.

- Heldigvis, eller så hadde jeg kanskje ikke kommet meg med på dette. Jeg har opplevd så mye og har på toppen av det hele fått nye venner, både blant passasjerene, blant de som jobber på båten og fra NRK. Nå skal jeg tilbake til Bergen og jobbe, men det er ingen sak, dette cruiset har forynget meg.

NRKs Kultursjef Nita Kapoor er selvsagt med på cruise

Kultursjef Nita Kapoor på dekk

Foto: Kristin Vold / NRK

Kultursjef i NRK, Nita Kapoor kommer og tar Bjørg under arma. De skal dele taxi til flyplassen.

- Jeg er så lei meg for at jeg må gå av hurtigruta her. Jeg skulle så veldig gjerne fått med meg blueskonserten med Steinar Albrigsten og Knut Reiersrud.

Stolt av cruiset

Men det er en stolt kultursjef som går i land.

- Jeg er så imponert over det vi har fått til. Det som er spesielt moro, i NRK sammenheng, er at det er KORK som er i sentrum av denne store satsningen og at NRK har jobbet sammen på tvers at avdelinger og produksjonsenheter. Vi har oppnådd akkurat det vi ville, komme ut blant folk og vise hva vi produserer, og gi mange kulturopplevelser.

Kveldsshowene høydepunkter 

Jo Lyngstad er med på kulturcruiset fra Bergen til Bodø

Jon Lyngstad på MS Trollfjord

Foto: Kristin Vold / NRK

Også Jo Lyngstad fra Brandbu, er med fra Bergen til Bodø.

- Jeg er fast P2-lytter, og da jeg hørte om cruiset var jeg ikke tvil om at dette måtte jeg være med på.  Høydepunktet for meg hittil har vært kveldsshowene med "Mordet på hurtigruten" og "Hallo i hurtigruten", samt Terje Nordbys foredrag om myter i vår morderne tid. 

Er det noe som har overrasket deg ombord? - Ja, når en ser programmet og alt som tilbys så er jeg overrasket at det ikke er flere med på cruiset, sier Jon.

 

 

 

 

Kulturstrøm