Dette møter 8000 russ på russetreff

Russen ble møtt av snø da de ankom russetreffet på Birkebeineren skistadion i dag tidlig. Vinteren har gjort et aldri så lite comeback flere steder i Norge, også nord i Hedmark og Oppland.

Det kan bli kalde netter for de 8000 russ, som skal delta på russetreff på Lillehammer i helga. YR.no melder sol på dagen, men minusgrader på natta.

– Det er lurt å ta med en god jakke, ekstra skift, varme sokker og sko. Da sparer man nok seg for en for en forkjølelse i neste uke. Det blir kaldt på natta, sier arrangør Lars Nes fra Olympiaparken.

– Tiner opp de som trenger det

Birkebeineren skistadion, 4. mai

Snø møtte russen som kom til Lillehammer i dag tidlig.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Han sier de vil passe litt ekstra på i løpet av natta.

– Vi går i streif med hunder i ytterkantene av gjerdene for å fange opp de som eventuelt legger seg ned for å hvile, der de ikke bør gjøre det. Ellers har vi mange ullpledd, og tiner de opp hvis de må det.

Men han tror ikke kalde netter setter en demper på festen.

– Det kan hende de blir litt skuffet da de kommer nå og ser snøen, men i kveld så er det ingen som bryr seg om det er snø, hagl eller regn. Så stemningen kommer nok til å være på topp uansett vær, sier Nes.

Han oppfordrer russen til å kjøre forsiktig på vei til Lillehammer. Spesielt de som kommer over fjellovergangene.

SE VIDEO: Snø på russetreff:

Video Russetreff Lillehammer

Mer kulde i vente

Det er først og fremst områdene nord for Mjøsa som har fått nedbør i form av snø i natt.

– Det har kommet snø mange steder, og det blir verre. Det blir kjøligere. Det kan komme mer nedbør i løpet av dagen og natta, og fortsatt vil denne nedbøren komme i form av snø. I løpet av kvelden kan snøgrensa senke seg enda mer, og det kan komme snø helt ned til 300 meter, sier meteorolog Kristen Gislefoss.

I løpet av kvelden kan snøgrensa senke seg enda mer, og det kan komme snø helt ned til 300 meter.

– Det er ikke uvanlig at det i begynnelsen av mai kan være store variasjoner i temperaturer. For tre år siden var det sludd og snø på 17. mai i Oslo. Vi glemmer fort, men det er jo ikke slik vi vil ha det, sier Gislefoss til NRK.

Frost på natta

Han tror det blir en kjølig periode framover.

– Det kan bli en gradvis temperaturstigning, men det er ikke snakk om sommervarme. Jeg tror temperaturen skal ha store problemer med å komme over 12–13 grader i maksimum-temperaturer. Det vil nok ikke skje før langt ut i neste uke.

Det blir også kaldt om natta.

– Hvis det klarner opp på natta så blir det kaldt med frost i Innlandet, man må passe på blomstene som er satt ut, sier Gislefoss.