Hopp til innhold

200 frivillige skal passe på 8000 russ på Lillehammer i helga

Mer enn 200 frivillige i tillegg til en profesjonell vaktstyrke skal ivareta sikkerheten på russetreffet på Lillehammer i helga.

Russetreff i Lillehammer

Hit kommer flere tusen russ i helga. Birkebeineren skistadion rigges til fest, og sikkerheten er viktig, sier arrangørene.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Det har vært flere medieoppslag i det siste om fylleslag og voldsbruk på russetreff andre steder i landet de siste dagene.

Blant annet rykket ambulansen ut 17 ganger i løpet av en natt, da russen festet på Tryvann i Oslo forrige helg. I Trondheim skal ei 14 år gammel jente ha blitt voldtatt på et russetreff.

Hundepatrulje skal passe på

Lars Nes

- Sikkerheten er viktig, sier Lars Nes.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRk

På Lillehammer settes sikkerheten høyt, da cirka 8000 festglade russ inntar Birkebeineren skistadion, fredag ettermiddag.

– Schæferhundklubben går streif i utkanten hele natta for å holde de som ikke har billett borte, samtidig som de skal se etter folk som har blitt for fulle og har lagt seg til for å sove. Da tar vi de inn, pleier de og får de på beina igjen, sier arrangør Lars Nes i Olympiaparken.

SE VIDEO: Det rigges til fest for 8000 russ på Lillehammer:

Video Russefest med 8000 russ på Lillehammer

Reporter Ole Martin Sponberg/fotograf Lars Erik Skrefsrud

Folk fra Norsk Folkehjelp, leger og frivillige er på plass i helga for å ivareta sikkerheten.

– Vi har hjelp av en stor dugnadsstyrke. Det er vel cirka 200 frivillige som skal være på plass om natta. I tillegg har vi en profesjonell vaktstyrke på 68 personer, sier Nes.

– Vi må ta vare på hverandre

Russejentene Malin, Kathrine, Hege og Maren fra Lillehammer er på Birkebeinerstadion for å smugtitte litt, og de sier det er viktig at russen passer på hverandre.

– Vi må passe på hverandre og sørge for at vi har vann, drikke og ekstra klær i bilen. Hvis vi ser noe så må vi si ifra. Det er et telt fra Norsk Folkehjelp her, så dit kan vi gå, hvis vi ser noen som har drukket for mye.

Flere saker fra Innlandet