Hopp til innhold

Gjensidige vil ikke kaste ut Hells Angels

Gjensidige forsikring vil ikke kaste ut Hells Angels – selv om de har hatt pant i huset deres i over ti år. MC-klubben skylder forsikringsselskapet 360 millioner kroner etter bombeattentatet i Drammen.

Video Gjensidige vil ikke kaste ut Hells Angels

Det er 14 år siden bombeattentatet mot Bandidos i Drammen.

Politimester i Hedmark, Tormod Bakke

Politimester i Hedmark, Tormod Bakke, ønsker å få Hells Angels ut av Hedmark.

Foto: politiet

I juni 1997 gikk bomben av. Tre prøvemedlemmer i Hells Angels på Hamar hadde plassert den ved hovedkvarteret til Bandidos i Drammen. Ei tilfeldig forbipasserende kvinne ble drept, fire personer ble skadd og et helt bykvartal ble sprengt i lufta.

– Dette er den mest alvorlige handlingen vi har hatt i den sammenhengen her i landet. et tilfeldig liv gikk tapt og det var bare flaks at det ikke gikk verre, sier politimester i Hedmark, Tormod Bakke.

– En kompleks sak

14 år etter har Gjensidige forsikring fortsatt ikke løst ut kravet på 360.000.000 kroner de har mot Hells Angels i Hamar. Forsikringsselskapet har pant i klubbhuset til den kriminelle MC-klubben, men har til nå latt dem være i fred.

– Dette er en kompleks sak og det er mange ting som må vurderes, sier Bjarne Aani Rysstad, informasjonssjef i Gjensidige.

Vi har så langt ikke funnet det tjenelig å gå til noe skritt når det gjelder denne eiendommen.

Bjarne Aani Rysstad, informasjonssjef i Gjensidige

Følger miljøet tett

Politiet i Hedmark følger miljøet rundt Hells Angels tett. Akkurat nå sitter et klubbmedlem varetektsfengsla, sikta for å være hovedmannen bak innsmuglinga av 30 kilo amfetamin. Dette klubbmedlemmet er ifølge politikilder et relativt nytt tilskudd til Hells Angels, rekruttert fra hangaround-klubben Four Horsemen i Kongsvinger.

Bjarne Aani Rysstad

Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige mener de må ta tida til hjelp i en så kompleks sak.

Foto: Gunnar Sakshaug / NRK

Tidligere medlemmer er også tiltalt og dømt for narkotikakriminalitet og våpenbesittelse.

Politiet ønsker å komme klubben til livs og mener at Gjensidige kan være med og sørge for at de får det til.

– Det er jo alltid sånn at de som har et pant har en mulighet til å realisere dette pantet. Det vil jo i alle fall gjøre det vanskeligere for dem å fortsette uforstyrret, sier politimester Bakke.

I forhandling med kommunen

Klubblokalet til Hells Angels Hamar ligger på Bergshøgda i Ringsaker, og også Ringsaker kommune vil bli kvitt MC-klubben.

Gjensidiges svar på dette er å tilby klubbhuset gratis til kommunen og 100.000 kroner på kjøpet. Bjarne Aani Rysstad tror nemlig ikke det blir lett å selge tomta til markedsverdi.

Ringsaker kommune og Gjensidige har foreløpig blitt enige om ikke å kommentere dette budet så lenge det utredes, men ordfører Anita Ihle Steen har tidligere uttalt at hun synes Gjensidige opptrer feigt .

Det er pussig at Gjensidige ikke har fått inn 300 millioner kroner fra Hells Angels etter ti år. Da har klubben på en måte vunnet, og den utviklingen liker jeg ikke

Ringsakerordfører Anita Ihle Steen / NRK 04.04.2011

Rysstad benekter imidlertid at det er snakk om feighet. Gjensidiges slagord er som kjent «Tiden går – Gjensidige består», og nettopp tid er viktig i denne saken, mener Rysstad.

– Hver enkelt sak vurderes for seg. Noen tar kort tid, mens andre tar svært lang tid. Det ligger i denne sakens natur at den tar tid og vi har veldig god tid – vi ser langsiktig på dette.

Hells Angels i Hamar ønsker ikke å kommentere saken.