Hopp til innhold

Skjerper kampen mot MC-kriminelle

Politikerne i Ringsaker skjerper kampen mot Hells Angels. De vil rett og slett bli kvitt klubben.

Video Politikerne i Ringsaker vil bli kvitt Hells Angels.

For å få det til, drar politikerne fra Ringsaker til Danmark for å lære hvordan MC-kriminelle skal bekjempes.

Anita Ihle Steen

Ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker vil bli kvitt Hells Angels.

Foto: Frode Meskau / NRK

Ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker får hjelp fra Kommunenes Sentralforbund. Det er KS som står bak turen til Danmark, der alle kommuner som huser kriminelle MC-klubber er invitert til å være med. Danmark er valgt fordi landet lenge har vært belastet med tungt kriminelle MC-gjenger.

HA- medlem tok i mot 30 kg amfetamin

Ringsaker kommune

Ringsaker kommune vil ikke yte service til kriminelle mc-klubber.

Foto: Frode Meskau / NRK

Politikerne drar til på studietur om tre uker, og turen har blitt ytterliggere aktualisert de siste dagene: Et Hells Angels medlem på Hedmarken er knytta til nok en alvorlig kriminalsak. Medlemmet er sikta for grov narkotikakriminalitet etter å ha blitt tatt som mottaker av over 30 kg med amfetamin.

Mannen er nå varetektsfengsla sammen med et nederlandsk Hells-Angels medlem, og en kurer som smuglet amfetaminen inn i landet.

Hells Angels i Ringsaker

Hells Angels i Ringsaker.

Foto: Frode Meskau / NRK

Den siktede skal være et nytt medlem i Hells Angels, og er etter det NRK kjenner til rekrutert fra MC-gjengen Four Horsemen i Kongsvinger. Four Horsemen fikk nylig såkalt support-status i Hells Angels.

Hardt belastet miljø

Hells angels i Hamar er tidligere dømt for narkotikabesittelse, ulovlig våpenbesittelse og ikke minst den såkalte Bandidosbombinga i Drammen i 1997.
Fem daværende prøvemedlemmer ble dømt til lange fengselsstraffer for å ha drept en tilfeldig forbipasserende kvinne da de sprengte klubblokalene til den rivaliserende motorsykkelklubben.

Politikerne i Ringsaker er enstemmig opptatt av å fordømme klubben.