Hun er 24 år og kommer rett fra studier i Trondheim. Planen var kanskje ikke å gå rett til jobben som butikksjef, men slik ble det.
– Det kom egentlig litt brått på meg. Vi var ikke klar over at eierne hadde tenkt å slutte. Men det var en unik sjanse og jeg skjønte at det var nå jeg måtte gripe den. Så det var nå eller aldri. Og det er ikke alle som kan gå fra en bachelorgrad til å starte sin egen butikk, smiler Anne.
I går var det høytidelig åpning med korpsmusikk og taler.
VIDEO: Se et glimt fra åpningen av landhandelen.
Selger lokalmat
Butikkdrifta starta på andre siden av vegen i 1878. I 1938 ble driften flyttet til den nåværende Avdemsbue der det har blitt drevet god gammeldags landhandel helt fram til februar i år.
KORTREIST: Bak den gamle disken i butikken er hyllen fylt opp med lokalmat.
Foto: Reidar Kjæstad / NRKNå tar altså Anna over butikkdriften. Og hun vil by på lokalmat og drikke av alle slag til veifarende langs Europavegen som går rett utenfor døra.
– Jeg skal blant annet selge matvarer fra familiens eget gårdsysteri, sier Anna.
Det er faren Sigurd glad for. Han driver Avdem gardsysteri noen hundre meter lenger nede i dalsida og synes det er stort at datteren vil selge varene.
– Ja, det er flott å få solgt både våre og andre småskalaprodukt. Dessuten er det trivelig med liv i huset der igjen. Det er ikke noe som er mer trist en tomme hus i veikanten, sier Sigurd Avdem.
FEIRING: Lørdag var det stor stas rundt landhandleriet på Lesja.
Foto: Arvid Torsgard / NRKPå åpningsdagen var det over 200 kunder innom butikken.
– Fortsetter det slik blir det bra, ler Anne.
Hun vet i hvert fall hva hun skal bruke sommerferien sin på.