Hopp til innhold

Vaksinebilen kjører forbi

Fullastet av vaksiner reiser bilen fra Oslo til Bodø uten å dele ut så mye som en eneste dose.

Elgstua

Her ved Elgstua vil helsesjefen i Elverum stoppe vaksinebilen og få lastet av 2500 doser. (Bilen på bildet frakter ikke vaksine.)

Foto: Knut Sveen / NRK

Lørdag 28. november reiste en lastebil fullastet med svineinfluensavaksine nordover fra Oslo for å distribuere vaksiner. På ettermiddagen torsdag 3. desember kom den til Elverum, to timer fra hovedstaden.

Distribuerer fra Bodø til Oslo

– Vi ble jo ganske overrasket da vi fant ut at lastebilen hadde reist gjennom Elverum på veg nordover forrige lørdag, uten å levere ut vaksinedosene våre, sier helsesjef i Elverum kommune, Roy Heine Olsen.

Grunnen til at lastebilen kjørte forbi, er at det har blitt bestemt at distribusjonen skal skje nordfra. Bilen lesser opp, reiser fra Oslo til Bodø uten stans, for så å distribuere vaksinedosene på veg sørover.

– Dette får store konsekvenser for oss. Vi har ordnet oss med et godt lokale for massevaksinasjon, men dette er kun tilgjengelig ut uke 51. Etter det blir det slutt på massevaksineringen, sier helsesjefen.

Les også:

– Drikker sikkert kaffe på Elgstua

Elverum kommune er lovet 2500 doser i uke 50, men risikerer å ikke få dem utlevert før i slutten av uka. Det synes Heine Olsen er synd, siden de vet at vaksinebilen på nytt passerer Elverum allerede i morgen.

– Jeg har spurt Folkehelseinstituttet om de kan levere ut dosene på veg nordover. Det er jo nesten tragikomisk at vi må sitte og vente på disse langdistanse-vaksinene. Sjåføren drikker sikkert kaffe på Elgstua uansett, så da må det da være mulig å lesse av vaksinene, sier han.

Les også: Frykter vaksineran

Heine Olsen forventer å få svar på forespørselen i løpet av dagen.

Forsinkelser flere steder

Pågangen for å få vaksinen har vært stor, og flere steder har man måttet stenge vaksinasjonslokalene på grunn av mangel på vaksine. De fleste som er i risikogruppene skal nå være vaksinert, men det kan ta tid komme gjennom resten av befolkningen.

Les også:

Mer informasjon om vaksinering i din kommune kan du finne på kommunens hjemmeside, eller på pandemi.no

Flere saker fra Innlandet