Utfor stup i Lom

 • Tilstand kritisk for skiturist

  En av mennene som falt utfor et stup i Jotunheimen i Lom i går har fått meget alvorlige skader. St. Olavs Hospital betegner tilstanden hans som kritisk. Den andre mannen fikk alvorlige skader, men tilstanden hans er stabil.

 • Sendt til sykehus etter skiulykke

  Den ene mannen betegnes som kritisk skadd og den andre som alvorlig skadd etter skiulykken i Lom. Mennene er sendt til St. Olavs sykehus etter å ha tilbragt mange timer i påvente av å bli hentet ut fra fjellet.

 • Har nådd frem til skituristene

  Redgningsmannskaper er nettopp kommet frem til de skadde. Tilstanden er ikke kjent. To ambulansehelikoptere og et Sea King er involvert i redningsaksjonen. Været er fortsatt svært skiftende.

 • Skiturister lokalisert

  De to svenske skituristene som har kjørt utfor et stup ved Høgskridubreen i Lom er nå lokalisert med et helikopter. Ifølge operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Ove Stian Ovrum, ligger de to vanskelig til øverst på breen. Redningsarbeidet er svært krevende under vanskelig værforhold, sier Ovrum. Begge skiløperne skal være alvorlig skadet.

 • Skiturister utfor stup

  To svenske skiturister må evakueres etter at de har kjørt ut fra fjelltoppen Loftet. De har falt ned på siden mot Høgskridubreen i Lom kommune. Begge er skadet, men ved bevissthet. Skadeomfanget er uklart. Både luftambulanse og alpin redningsgruppe er på vei inn i området.