Treneren saksøker Lillehammer hockey

Den mangeårige treneren og sportssjefen til Lillehammer ishockeyklubb saksøker nå klubben for ugyldig oppsigelse. Tor Nilsen hevder oppsigelsen ikke skyldes økonomiske forhold.

Tor Nilsen

Tor Nilsen har ledet Lillehammer til mange seire i ishockey. Nå går han til rettssak mot klubben.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

I januar ville styret i Lillehammer ishockeyklubb plutselig fjerne trener Tor Nilsen. Han forteller at han sent om kvelden 20. januar fikk en epost hvor han ble innkalt til et møte allerede neste formiddag.

I et prosesskrift som hockeytrenerens advokat Sigurd Klomsæt har sendt Sør-Gudbrandsdal tingrett, hevdes det at Tor Nilsen på dette møtet fikk 30 minutter på å godta en fratredelsesavtale.

– I møtet presser de på for å få meg til å godta en sluttpakke. De sa at de måtte ha svar fra meg i møtet, og de ville gi meg 30 minutter på gangen til å tenke på om jeg ville signere, skriver Tor Nilsen i en redegjørelse som er sendt som vedlegg til prosesskriftet.

Suksesstrener

Tor Nilsen har i ni år vært ansatt i klubben, både som trener for A-laget og som sportssjef. Nilsen har blitt sett på som en suksessrik trener som med små ressurser har ført Lillehammer til gode resultater. Så sent som i fjor var Lillehammer i semifinale i sluttspillet. Da var det hockeyfeber i OL-byen.

Det var også Tor Nilsen som scoret det avgjørende målet da Lillehammer vant sluttspillet i 1994.

Klubbens ledelse har begrunnet oppsigelsen med dårlig økonomi, og et underskudd på nærmere én million kroner. Men ifølge treneren er ikke dårlig økonomi årsaken til oppsigelsen.

Han viser til at det de siste månedene har vært foretatt flere ansettelser i klubben. Dessuten ville ikke klubbledelsen opprinnelig at han skulle lede laget i oppsigelsestiden.

Sportslige prioriteringer

Treneren og hans advokat hevder i prosesskriftet at årsaken til oppsigelsen kan være sportslige prioriteringer.

– Styreleder og et av styremedlemmene har ambisjoner for egne barn som trener ikke nødvendigvis er enig i at det er dekning for. Dette vil senere bli utdypet, skriver advokat Sigurd Klomsæt i sitt prosesskrift.

Det var Lars Tvete som var styreleder i Lillehammer ishockeyklubb da klubben i vinter ønsket å fjerne trener Tor Nilsen. NRK har vært i kontakt med Tvete, som ønsker å orientere seg om saken før han eller klubben gir kommentarer.