Til topps med det «uperfekte» hverdagslivet

Leserne søker stadig tilbake til den uperfekte bloggen hennes. Nå berømmes Marte Frimand-Anda også for skriveferdighetene sine.

Marte Frimand-Anda

Marte Frimand-Anda ble før helga tildelt prisen «Årets Gullpenn» for skriveferdighetene og bloggen Casa Kaos.

– Det var gøy og kaotisk; masse mennesker, kameraer og presse. Jeg er ikke vant til sånne arrangementer, så det var gøy og jeg observerte det hele fra et hjørne, nesten som i en dyrepark, haha!

Marte Frimand-Anda fra Raufoss er ikke den typiske mammabloggeren, i hvert fall ikke om du måler på en skala av cupcakes, moteriktig interiør og stilisert harmoni. Bloggeren har i snitt 10.000 unike brukere hver dag og har fått berømmelse for å skrive usminka om hverdagen og livet med små barn.

– Må gi litt ekstra!

Fredag vant hun den ferske prisen «Årets Gullpenn» under prisutedelinga VIXEN Blog Awards 2015. Ifølge arrangøren var de nominerte bloggerne unike, kreative, inspirerende, underholdende og hadde en engasjerende språkbruk. I kategorien veide skriveferdighetene tungt. Frimand-Anda setter pris på anerkjennelsen.

– Det er utrolig stas da, jeg har aldri fått en sånn pris eller vært nominert til Vixen før. Jeg syns det er utrolig gøy, det er ålreit at folk leser det jeg skriver, det gir en ekstra motivasjon til å skrive bra og ta opp gode temaer. Nå må jeg jo virkelig skrive bra og gi litt ekstra etter denne prisen!

Ingen pekefinger

For nærmere ett år siden ble hun tildelt prisen «Årets mammablogger 2014» av Mammanett, der det i begrunnelsen blant annet ble lagt vekt på at hun tok opp relevante temaer rundt morsrollen uten å vifte med en pekefinger.

– Når man blogger, sitter man aleine, jeg har ingen kollegaer eller redaktør, ofte tenker man går dette bra, hva vil folk tenke om det, litt i tvil innimellom. Prisen en bekreftelse på at jeg er på rett veg i alle fall.

Frimand-Anda ble intervjuet av NRK etter at hun ble kåret til Årets mammablogger:

Intervju med Marte Frimand-Anda, mann Sjur og sønnen Rasmus.