Nortura og Norsvin har sammen jobbet fram den nye «supergrisen». Den er en krysning av norsk standardgris og Duroc.
Blandingsrase
De to uker gamle griseungene i fjøset hos grisebonde Einar Myki i Løten har altså norsk mor, mens sæden har kommet fra råner av rasen Duroc, en rase som ble tatt inn i Norge for 20 år siden for å heve kjøttkvaliteten.
– Det skal gi en mye bedre smaksopplevelse, sier Bjarne Holm i Norsvin.
Begynte å bli mager og smakløs
Noe måtte nemlig gjøres for å få opp igjen salget av svinekjøtt. Det har ligget nede en stund. Den norske grisen begynte å bli litt mager og smakløs.
Nå er målet at den nye supergrisen og det saftigere kjøttet skal få fart på salget av svinekjøtt igjen.
– Måtte tenke nytt
– Vi har sett en dropp i salget ja og vi svineprodusenter måtte tenke nytt, sier Einar Myki, som i tillegg til å være svinebonde, også er leder i Hedmark bondelag.
Se TV-reportasjen øverst i saken.
Les også: