Hopp til innhold

Supergris skal øke salget

En ny type gris er på veg til årets julebord. Disse nye «supergrisene» er resultatet av 20 års forskning, og skal få opp salget av svinekjøtt.

Nortura og Norsvin har utviklet en ny type gris som skal gi saftigere kjøtt og økt salg.

Supergris skal gi økt salg av svinekjøtt

Nortura og Norsvin har sammen jobbet fram den nye «supergrisen». Den er en krysning av norsk standardgris og Duroc.

Blandingsrase

De to uker gamle griseungene i fjøset hos grisebonde Einar Myki i Løten har altså norsk mor, mens sæden har kommet fra råner av rasen Duroc, en rase som ble tatt inn i Norge for 20 år siden for å heve kjøttkvaliteten.

– Det skal gi en mye bedre smaksopplevelse, sier Bjarne Holm i Norsvin.

Begynte å bli mager og smakløs

Noe måtte nemlig gjøres for å få opp igjen salget av svinekjøtt. Det har ligget nede en stund. Den norske grisen begynte å bli litt mager og smakløs.

Nå er målet at den nye supergrisen og det saftigere kjøttet skal få fart på salget av svinekjøtt igjen.

– Måtte tenke nytt

– Vi har sett en dropp i salget ja og vi svineprodusenter måtte tenke nytt, sier Einar Myki, som i tillegg til å være svinebonde, også er leder i Hedmark bondelag.

Se TV-reportasjen øverst i saken.

Les også: