Skal du å handle brunost på butikken i dag får du flere varianter å velge mellom. I dag kommer nemlig brunosten som ost på tube.
– Det er jo litt uvant for folk, men om de får smakt den så kommer de sikkert til å like det. Det er vanlig brunost, men vi smelter den faste brunosten og får den i flytende form, sier produksjonsleder på Tine Tretten, Kari Østeraas.
– Nødvendig
I over 150 år har brunosten holdt sin faste figur, og det var derfor nødvendig med en ansiktsløftning.
– Litt nytenkende må man jo være, og det var på tide å gjøre en endring. Vi ønsker jo å møte nye målgrupper, og denne passer fint til barn. Når man har en ost på tube, er det jo også lettvint å ta den med seg på tur, fortsetter hun.
Ikke ostehøveldøden
Man behøver som kjent ingen ostehøvel til en tubeost, men Østeraas tror ikke ostehøvelens eksistens er truet av den grunn.
– Det er ikke døden for ostehøvelen. Jeg er sikker på at folk fremdeles også vil spise den brunosten dem er vant med fra før, forteller hun.
Delte meninger
Blant de potensielle kjøperne er meningen om produktet delte.
– Jeg tror jeg vil holde meg til den gode gamle brunosten. Jeg kan selvsagt smake den nye, men det gamle er ofte det beste, sier Per Kristian Gjerde.
– Jeg er brunostfan, så jeg kommer nok til å kjøpe meg en sånn tube, det kan du være sikker på. Vi tar med brunost til Chicago hvert år, men det er ikke på tube, så kanskje det blir lettere å få det med seg nå da, forteller Bjørn Ofstad.