Storhamar Dragons får utsatt poengstraff

Forbundet har gitt Storhamar en ny frist til 15. januar for å rette opp i økonomien - og dermed slippe poengstraffen på 15 poeng.

Storhamar

Eliteserieklubben fikk i april tildelt lisens for 2013/14-sesongen, selv om den hadde negativ egenkapital ved årsskiftet. Det var derfor en forutsetning at Storhamar iverksatte tiltak som ga et budsjettert overskudd på 1,5 millioner kroner for 2013.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det betyr mye for oss, nesten alt og ingenting, sier daglig leder i Storhamar Dragons, Erik Kristiansen.

Han sier at utsettelsen betyr at klubben får en sjanse til å realisere planene de har gått svangre med over lang tid.

– Det å få to måneder for å bevise at vi skal klare å snu situasjonen, er bra, forklarer han.

Lyn fra klar himmel

Beskjeden om det mulige poengtrekket kom 15. november som lyn fra klar himmel på daglig leder Erik Kristiansen. Klubblederen forstår lite av Ishockeyforbundets beslutning og føler seg fullstendig overkjørt.

– For å si det litt voldsomt – jeg føler meg delvis voldtatt. Vi har ikke engang fått mulighet til å uttale oss om klubbens økonomi, så jeg mener at dette er fattet på helt feil grunnlag, sa en oppgitt Kristiansen til NRK da beskjeden hadde kommet.

Norges Ishockeyforbund har gitt klubben en ny frist for å rette opp i økonomien og snu den negative egenkapitalen de har opparbeidet seg i løpet av 2013. Den nye fristen er satt til 15. januar.

Skal snu økonomien

Kristiansen sier de har skissert overfor forbundet hvordan de skal klare å snu minus til pluss.

– Blant annet har vi igangsatt et aksjesalg av klubben til 2, 5 millioner. Det er signaler ute i markedet som tyder på at det kan gå i boks, og vi har en markedssjef på vei inn som skal jobbe for oss på provisjon.

Kristiansen sier at det også generelt er en økende interesse for hockey, og at det gir en økt omsetning i hallen.

– Flere kommer og ser på ishockey, og det gir penger i kassa, sier han.