Hopp til innhold

Søster til tiltalte forlot rettssalen i sinne

Retten måtte ta en uventet pause da den ene søsteren til den voldtektstiltalte elverumsingen nektet å fortsette å forklare seg under rettssaken.

Eidsivating lagmannsrett

Søsteren til den tiltalte elverumsingen skulle forklare seg i retten, men nektet å fortsette da to kvinner kom inn under hennes forklaring.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Ankesaken mot den voldtektstiltalte elverumsingen er inne i sin tredje uke i Eidsivating lagmannsrett. Mannen er tiltalt for voldtekter av fire kvinner, og ble i tingretten dømt til 15 års forvaring. Han har hele tiden nektet straffskyld, og anket dommen fra tingretten.

Ropte til tiltalte i sinne

I dag skulle den ene søsteren til elverumsingen vitne. Hun skulle vitne imot sin bror, og var aktoratets vitne.

Tidligere i rettssaken har det kommet fram at søsteren har beskyldt ham for overgrep da de var små.

Dette kom fram da foreldrene og den andre søsteren til den tiltalte forklarte seg. De benektet at dette har skjedd, og de har brutt med den søsteren som i dag skulle vitne i retten.

Hun hadde akkurat kommet i gang med sin forklaring, da to kvinner kom inn i rettssalen og satte seg på tilhørerbenken. En av disse var tiltaltes og vitnes søster. Den andre var en tidligere samboer som vitnet tidligere på dagen. Dette fikk vitnet til å spørre om de kunne forlate salen, mens hun forklarte seg.

Dommeren forklarte at de har rett til å være her. Dermed sier vitnet at hun ikke vil forklare seg videre, og roper til tiltalte som sitter en drøy meter ifra henne:

– Din jævel. Dette var planlagt. Du styrer fortsatt alt. Ikke se så uskyldig ut. Det er sjukt gjort. La meg være i fred, ropte søsteren, med gråten i halsen.

Nekter for at det var planlagt

Dommeren ber om en pause, og da den er over er det klart at søsteren som skulle vitne nå ikke vil vitne likevel. Dermed ble hun frafalt som vitne.

I pausen før søsteren skulle vitne sto den tiltalte og snakket med de to kvinnene som kom inn i rettssalen under forklaringen, og dommeren lurer på hva de sa til hverandre.

Den tiltalte nektet for at noe var planlagt. Dommeren var svært sint og ga klar beskjed til politibetjentene, som følger den tiltalte, at det ikke er akseptabelt at den tiltalte snakker med tilskuerne.

– Det er svært uheldig at han har snakket med tilskuere, og dette må ikke skje mer. Han skal fraktes til cella nede i tinghuset under pausene. Dette har jeg gitt klar beskjed om, sa dommeren.

Flere saker fra Innlandet

Sivert Refsdal

Sivert har 20 seksere

NRK anbefaler