– Trist å starte semesteret uten Janne

Janne Jemtland studerte økonomi og ledelse ved NTNU på Gjøvik. I formiddag la universitetet ut en kondolanseprotokoll til minne om 36-åringen.

Kondolanseprotokoll Janne Jemtland

SISTE HILSEN: Drapet på Janne Jemtland sjokkerer og preger ansatte og studenter ved NTNU på Gjøvik. I dag la skolen ut en kondolanseprotokoll der ansatte og studenter kan skrive en siste hilsen.

Foto: Alexander Nordby / NRK

– Vi ønsker å gi våre studenter og ansatte en mulighet til å gi uttrykk for sin medfølelse og skrive en siste hilsen. Saken preger oss, sier viserektor ved NTNU Gjøvik Jørn Wroldsen.

Bordet med kondolanseprotokollen er pyntet med lys og hvite liljer. Ved siden av står et bilde av Janne Jemtland. Det samme bildet som de siste ukene har preget nyhetene.

På ettermiddagen lørdag den 13. januar ble Janne Jemtland funnet død i Glomma ved Eid bru i Våler. Hun hadde da vært savnet siden 29. desember.

Ektemannen er siktet for å ha drept henne. Han sitter nå varetektsfengslet med brev- og besøksforbud, to av ukene i full isolasjon.

– Mange kjente Janne

Aristidis Kaloudis

PREGET: Fagleder Aristidis Kaloudis skrev sin hilsen i kondolanseprotokollen i dag.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Janne Jemtland studerte økonomi og ledelse ved NTNU på Gjøvik. Hun var førsteårsstudent på bachelorstudiet og en del av et studentkull på til sammen 90 studenter.

Nyheten om at Janne var forsvunnet og senere ble funnet død, preger studentmiljøet. De som studerte sammen med henne har fått tilbud om samtaler med en psykososial rådgiver og skolens studentprest.

– Det har vært en god del samtaler. Det er mange som kjente Janne, og som har behov for å snakke sammen og bearbeide det som har skjedd, sier Wroldsen.

Tenker på de pårørende

En av dem som skrev i minneprotokollen i dag var Aristidis Kaloudis. Han er leder for fagenheten for økonomi og ledelse ved NTNU Gjøvik.

Han beskriver Janne som en student med evner, ambisjoner og et stort engasjement.

– Det er veldig trist at en 36 år gammel tobarnsmor, som nettopp har begynt studiene og har store ambisjoner, nå er borte, sier han.

Også viserektor Wroldsen skrev i protokollen i dag:

«Det var med dyp sorg vi mottok meldingen om Jannes tragiske død. Vi lyser fred over hennes minne og kondolerer. Vår varmeste tanker går til nærmeste familie.»

Avhørene av ektemannen fortsetter

Jannes ektemann ble pågrepet av politiet i Brumunddal sentrum den 12. januar. Dagen etter ble 36-åringen funnet i Våler.

Ektemannen har samarbeidet med politiet i avhør, men har ikke erkjent straffskyld for forsettlig drap.

Mandag denne uken godtok mannen varetektsfengsling i fire uker.

Politiet fortsetter avhørene av ektemannen og Kripos bistår fortsatt tungt i etterforskningen, blant annet med taktiske etterforskere i disse avhørene.

Politiet er sparsomme med opplysninger om saken, og siste oppdatering fra politiet var pressemeldingen tirsdag kveld, der de bekrefter at den døde kroppen som ble funnet i Glomma lørdag, var Janne Jemtland.