Ved sjukehuset i Hamar, der de har fått mat fra Lillehammer en uke, roses den nye ordningen av pasienter og ansatte ved avdelingene. Men kokkene er altså ikke så fornøyd med at de nå må varme opp mat som andre har fått.
Lite utfordrende
- Det er ikke så veldig utfordrende siden det ikke blir så mye matlaging, sier kokk Ingrid Bergebakken.
I dag kan Bergebakken og de andre kokkene ved sjukehuskjøkkenet i Elverum røre i grytene og lage mat sjøl som skal ut til pasientene. Slik blir det ikke når også sjukehuset i Elverum skal få mat fra det nye stor-kjøkkenet på Lillehammer.

Hverdagen til kokkene ved flere sjukehus i Hedmark og Oppland består av å varme opp mat og vaske opp.
Da blir middagen laget ferdig i Lillehammer, vakumpakket og kjørt ut til sjukehusene to ganger i uka.
Varmer opp mat
Kokkenes jobb blir å varme den opp på minikjøkkenene i avdelingene og sørge for at pasientene får maten servert på tallerkene.
På sjukehuset i Hamar har nyutdanna kokk Erland Andre Kroken fått prøve hvordan det er å jobbe ved minikjøkkenet i ei uka. Spesielt utfordrende er det ikke.
- Jeg synes ikke det er så veldig moro akkurat. Dagen består stort sett i å varme opp mat og å vaske opp. Det var ikke dette jeg hadde håpet på da jeg tok kokkeutdanning, så nå jeg vurderer andre ting, sier Erland Andre Kroken.
Skjønner problemet
Kroken er ikke den eneste kokken NRK har snakket med som nå vurderer å skifte beite. De håper det finnes jobber i restaurantbransjen som de søke på.
Avdelingssjef for matforsyning ved sjukehusa i Hedmark og Oppland, Oddvar Henriksen, er sjøl kokk og skjønner problemet.
- For kokkegruppa som vi har så er yrkesstoltheten stor og vi har masse dyktige folk. Og de får ikke bruke de evnene de har, sier Henriksen.