Hopp til innhold

Helikoptersøk etter biltyver

Politihelikopteret søkte tirsdag etter tre biltyver. Politiet frykter biltyveriene er forberedelser til en større kriminell handling.   

Politihelikopter
Foto: Morten Holm / Scanpix

Politiet har lett etter biltyvene siden natt til tirsdag. Siste observasjon av en av de stjålne bilene var ved Goppolen klokka 03.30 natt til tirsdag.

- Grunnen til at vi bruker så mye ressurser på denne saken er at vi tror de tre står bak flere biltyverier og andre tyverier i området, sier operasjonsleder Arvid Røste.

Tirsdag kveld fikk politiet melding om nye biltyverier i de samme områdene som tidligere.

 

Sort Audi stasjonsvogn
Foto: Erik Johansen / Scanpix

Leter etter to biler

Politiet leter etter flere biler som har blitt stjålet det siste døgnet. Natt til tirsdag ble det stjålet en grå Toyota Landcruiser og en fiolett Audi S4. Audien er ifølge Røste sett flere ganger i løpet av mandags natta, siste ved Ringlund gartneri på Ringebu, men politiet klarte ikke å stoppe den stjålne bilen. 

Søket etter bilene har foregått fra E6 og innover mot Goppolen. Politiet tror to personer står bak tyveriene av disse to etterlyste bilene.

Populær ransbil

Audien har stor motor og er en populær bil i ransmiljøet. Tilsvarende biler har flere ganger blitt brukt i forbindelse med ran og tyverier, senest da Munch-maleriene ble stjålet. 

- Vi kan ikke se bort i fra at dette er forberedelser til noe større som nå er forpurret, sier lensmann Jan Erik Rundsveen i Ringebu. 

En person mistenkt

En person er også mistenkt etter at en tredje bil ble funnet hensatt på  Tromsnes på Fåvang tirsdag. Bilen var tidligere meldt stjålet på Romerike. 

- Eieren av bilen hadde leid et rom for natta på Tromsnes. Inne på rommet fant vi flere bagger med tyvgods, så vi er på utkikk etter eieren av disse, sier Røste.

Politiet sier mannen rommet var registrert på er en kjenning av politiet og at han allerede er ettersøkt i forbindelse med andre saker. 

Ifølge politiet er muligens også en Vovlo S80 stjålet i Gudbrandsdalen i løpet av mandags natta, men dette kan ingen foreløpig verken bekrefte eller avkrefte.

Flere saker fra Innlandet