Ordførerens drøm: – Vi må få opp folkelig engasjement

Bente Elin Lilleøkseth ønsker for framtiden at vi fortsatt skal klare å være et inkluderende samfunn, at vi skal være likestilte og at vi skal klare å ta vare på kloden vår. Har du delt din drøm med NRK?

Ordfører i Løten kommune, Bente Elin Lilleøkseth deler sin drøm for Norge og for Løten.

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth tok imot stafettpinnen fra ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad, og delte mandag sin drøm for Norge.

NRK vil gjennom prosjektet «Drømmer for Norge» fange nordmenns drømmer og framtidstanker 200 år etter at vi fikk vår egen grunnlov.

– Min drøm for Norge er at vi fortsatt skal kunne klare å være et inkluderende samfunn, at vi skal fortsatt skal klare å være likestilte og at vi i all vår rikdom og all vår klokskap også skal klare å ta vare på miljøet vårt og kloden vår, slik at våre barn og barnebarn får en levelig klode å arve, sier Løten-ordføreren.

Les også: Vil samle folks drømmer for framtida

– Vi vet jo at folk har engasjement

Jeg tror at den som sitter med kvikk-fiks-løsningen på dette egentlig burde bli eneveldig hersker

Bente Elin Lilleøkseth

Lilleøkseth tror ikke at det er noe enkelt svar på hvordan man skal få til dette.

– Jeg tror at den som sitter med kvikk-fiks-løsningen på dette egentlig burde bli eneveldig hersker, men jeg tror det er slik at hvis du klarer å få opp et folkelig engasjement, hvis du klarer å få folk flest til å se at det nytter å engasjere seg i for eksempel politikk, så har du kommet et veldig langt skritt på veien, sier hun

Bente Elin Lilleøkseth

Ordfører i Løten, Bente-Elin Lilleøkseth, leste inn sin drøm for framtida hos NRK på Elverum.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Og engasjementet finnes allerede, mener hun.

– Engasjementet vet vi jo at folk har! Når vi ser da for eksempel på 8. mars, som vi feiret nå på lørdag, og hvordan da folk strømmet ut i gatene for å markere standpunkt i ulike saker, så tenker jeg at vi har ganske mye godt å se fram til i Norge i framtida.

Har ikke glemt å drømme

Hans Seierstad har sagt at norske ordførere kanskje har glemt å drømme. Det er ikke Lilleøkseth enig i.

– Det tror jeg får stå for Seierstad og de han kjenner sin regning aller best. Jeg har lyst til å sitere Tage Erlander, en utrolig klok svensk sosialdemokrat, som sa engang at «Samholdet skal bygge dansegolvet som folk skal danse livene sine oppå», og det synes jeg er en fantastisk fin drøm å ta med seg inn i politikken, og det er en god drøm å ha med seg inn i framtida.

Vil at flere skal være med å bygge Løten-samfunnet

Jeg har lyst til å sitere Tage Erlander, en utrolig klok svensk sosialdemokrat, som sa engang at «Samholdet skal bygge dansegolvet som folk skal danse livene sine oppå»

Bente Elin Lilleøkseth

Lilleøkseth har ikke bare store, globale drømmer. Hun har også drømmer for hvordan Løten skal se ut i framtida.

– Jeg har en veldig stor drøm for Løten om at vi fortsatt skal kunne klare å ta vare på det gode lokalsamfunnet i smått og stort sånn som vi har i Løten. Jeg er veldig glad for at jeg får lov til å være med på det laget som bygger det sakte, men sikkert videre. Også håper jeg også at flere vil komme til og være med å bygge Løten-samfunnet.