Hopp til innhold

Del din drøm før kapselen lukkes

1. juli lukkes og forsegles tidskapselen som inneholder det norske folks drømmer anno 2014. Pass på at også din drøm er med.

Drømmemontasje

DRØMMER: Folk i Norge drømmer om alt fra en god utdannelse, til reiser eller en trygg tilværelse. En drømmer også om at Lillestrøm skal gjøre det bra i fotball.

Foto: NRK

Fra å være et fattig land med få ressurser, har Norge vokst til å bli et av de rikeste landene i verden. Det gjør ikke bare noe med hvordan vi lever, men trolig også hva vi drømmer om.

Store og små drømmer

George Nygaard

DRØMMER: George Nygaard vil til USA.

Foto: Vera Wold / NRK
Cecilie Kolstad

DRØMMER: Cecilie Kolstad fulgte drømmen til Afghanistan.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Gjennom vinteren og våren har mer enn 1100 personer delt sine drømmer. Vi hørt historier. Vi har blant annet hørt om 104 år gamle George som drømmer om en reise til USA, 51år gamle Jan som har sittet i fengsel i 22 år og nå er klar for å hjelpe andre, til Cecilie som følger sin drøm og reiser til Afghanistan for å rense vann.

Alle drømmene skal nå samles i en tidskapsel og tas vare på av Nasjonalbiblioteket. Når den blir åpnet en gang i framtiden kan senere generasjoner se hva som var viktig for mennesker som levde i Norge i 2014.

Rom for alle drømmer

Fortsatt har du muligheten til å dele din drøm. Drømmeportalen er åpen fram til 1. juli og det er enkelt å dele din drøm fra din egen stue.

Poenget er at «folk flest» skal få fortelle hva de drømmer om og NRK har besøkt både skoleklasser og aldershjem. Ordføreren i Østre Toten oppfordret alle landets ordførere til å lese inn sine drømmer og mange av dem har fulgt oppfordringen. Biskopen i Borg har delt sine drømmer og ungdom fra Kongsvinger har delt sine.

Så da mangler det bare din drøm. Del den før 1. juli.