Hopp til innhold

Raufoss og Kongsvinger godt skodd for 1.divisjon

Begge opprykkslagene Raufoss og Kongsvinger har kontroll på økonomien og kravene som stilles til spill i 1. divisjon.

Raufoss feirer opprykk
Foto: Tom Haakenstad / NRK

Raufoss, Kongsvinger og KFUM Oslo er alle sikret spill i 1. divisjon neste år. Etter alt å dømme får de følge av Ull/Kisa. Felles for klubbene er at de har god kontroll på de økonomiske og praktiske kravene som venter i toppfotballen.

Raufoss har ryddet opp

Raufoss ble sendt ned i 2. divisjon i 2007 etter at de ikke fikk fornyet lisens fra Norges Fotballforbund. Etter det har de flere ganger vært nær opprykk, uten å greie det.

En større intern opprenskning etter 2014-sesongen har båret frukter på Raufoss.

– Hele klubben følger en gul tråd som gjør at alt ser bra ut. Vi gjorde en intern opprydning etter 2014-sesongen. Da hadde vi kanskje bedre spillere enn nå, men de hadde muligens ikke riktige ambisjoner ut ifra sine kvaliteter, sier Raufoss-trener Espen Haug til NTB.

Vestopplendingene har også nylig åpnet et nytt stadionanlegg.

– Vi driver og jobber med hovedtribunen nå. Flomlys er kjøpt, men ikke montert. Vi har et godt utgangspunkt og kommer i mål, fastslår Haug.

Det er fremdeles usikkert om Haug fortsetter som trener i Raufoss. Han har fått et tilbud av klubben, men har ikke takket ja ennå.

– Det er mange tråder som skal nøstes opp, men vi er i god dialog, sier han.

NM i fotball: KIL-Sandefjord

GAMMEL STORHET: Det ble en jubelsesong for det tidligere topplaget Kongsvinger, med opprykk til 1. divisjon. Her fra en cupkamp på Gjemselund i juni i år.

Foto: Einar Schulstad / NRK

KIL vil vise seg fram

I Kongsvinger har opprykket vært sikret i lang tid. Hedmarkslaget har vært fullstendig overlegne i sin 2.divisjonsavdeling, og nå håper de å ta med seg den gode følelsen og det solide spillet ett steg opp.

– Ambisjonen vår er å vise vår måte å spille fotball på. Vi har vært dominerende i år, og også spilt bra mot Follo og Sandefjord i cupen, sier lagets portugisiske trener, Luis Berkemeier Pimenta.

Målet er å holde seg på nest øverste nivå. I år ser det ut til at to av fire klubber (Jerv og Åsane) som rykket opp, holder seg i divisjonen.

– Målet er å vise vår type fotball og hva vi kan gjøre til Norge. Det er ikke så lett å få vist fram i 2. divisjon. Vi mener vår type fotball er moderne og attraktiv, og det vil vi gjerne vise, sier Berkemeier Pimenta.