Hopp til innhold

Rapport: Ulykkesbilen kjørte i minst 160 km/t

Tre ungdommer omkom i ulykken på riksvei 25 i Hernes den 3. juli. En rapport fra Statens vegvesen konkluderer med at farten kan ha vært minst 160 km/t da ulykken skjedde.

Dødsulykke, Hernes i Elverum

Sorgen var stor etter at tre ungdommer omkom i ulykken i Hernes i Elverum.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Dødsulykke

Rapporter viser at ulykkesbilen kan ha hatt en fart på minst 160 km/t.

Foto: Jan Kristoffersen / NTB scanpix

Den 18 år gamle sjåføren kan ha kjørt i 160 kilometer i timen da de kolliderte med en elg.

– Statens Vegvesen mener skrensespor, og hoppet bilen gjorde etterpå, tilsier en fart på minst 160 kilometer i timen, sier politioverbetjent Roger Næss.

Kollisjonen var voldsom. Bilen ble kastet ut av vegen der den traff et tre og begynte å brenne.To av passasjerene døde på stedet, mens den tredje døde på sykehuset senere. Den 18 år gamle sjåføren ble lettere skadet og er siktet for uaktsomt drap .

Svært høy fart

Politiet i Elverum la fram resultatet av de tekniske undersøkelsene torsdag. To rapporter konkluderer noe ulikt om farten.

Den ene rapporten sier at bilen må ha hatt en fart på minimum 144 kilometer i timen, mens den andre rapporten sier at farten var minst 160 kilometer i timen, sier Roger Næss.

Ove Osgjelten og Roger Næss

Seksjonsleder Ove Osgjelten og politioverbetjent Roger Næss på politisasjonen i Elverum orienterte om de tekniske undersøkelsene i dag.

Foto: Ola Bjørlo Strande

Det er 80 km/t fartsgrense på stedet.

Det er ikke funnet tekniske ting ved bilen som hadde betydning for utfallet av ulykken. Det har heller ikke vært rus inne i bildet.

Hadde ikke bilbelte

Etterforskningen og de tekniske undersøkelsene gir også svar når det gjelder bruken av bilbelte.

– Vi vet at to av passasjerene i bilen ikke brukte bilbelte og at den tredje personen brukte belte, men bare rundt livet. Resten av bilbeltet var under armen, opplyser Roger Næss.

Den 18 år gamle sjåføren ble bare lettere skadet. Han er avhørt to ganger, men han sliter med hukommelsen og husker ikke mye av det som skjedde.

Nå skal saken oversendes påtalemyndigheten for vurdering av tiltale. Per nå er sjåføren siktet for uaktsomt bildrap.

– Selve etterforskningen er nå i all hovedsak avsluttet, sier politioverbetjent Roger Næss.

De pårørende har fått oppnevnt advokat Helge Hartz som bistandsadvokat.

På natta

Blomster på ulykkesstedet, Hernes

Tre ungdommer omkom i ulykken.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Det var klokka 02.40 natt til fredag den 3. juli, at politiet fikk melding om at det hadde vært ei ulykke på riksveg 25 ved Hernes, en knapp mil øst for Elverum.

Politioverbetjent Roger Næss sier en så stygg ulykke som dette har gjort sterkt inntrykk på alle, også på etterforskene som har jobbet med saken.

Les også: