Prinsessen tente OL-ilden

Prinsesse Ingrid Alexandra åpnet Ungdoms-OL fredag kveld. Dette gjorde hun med samme fakkel som kronprins Haakon brukte i 1994.

De kongelige tenner OL-ild

Prinsesse Ingrid Alexandra tenkte OL-ilden akkurat som sin far, kronprins Haakon gjorde i 1994.

Foto: NRK

Den 12. februar 2016 ble OL-ilden tent på ny i Lysgårdsbakkene - nøyaktig 22 år og to timer etter åpningen av lekene i 1994.

Prinsesse Ingrid Alexandra ble den siste som tok imot OL-ilden etter at den har reist fra Hellas og gjennom hele landet i forkant av lekene.

Hun tente dermed ilden med den samme OL-fakkelen som hennes far, H.K.H. Kronprins Haakon, gjorde i 1994.

Prinsesse Ingrid Alexandra på vei til å tenne ilden
Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Nervøs skidronning

Skidronninga Marit Bjørgen var fakkelbærer under seremonien. Det var et oppdrag hun sa ja til med stor ydmykhet og en god porsjon nervøsitet.

Marit Bjørgen Ungdoms OL

Marit Bjørgen kjente nervene før tenningen av ilden på OL-åpningen.

Foto: NRK

– Dette blir veldig spesielt og jeg må innrømme at jeg har litt nerver. Men jeg fikk øvd litt i går, så vi får tro at det går bra, forklarte Bjørgen overfor NRK tidligere på kvelden.

Hun tror arrangementet kan ha mye å si for unge idrettstalenter.

– Jeg håper at dette kan være en inspirasjon til å drive med idrett. I tillegg er det nok en stor opplevelse og en viktig erfaring for de som deltar.

Ungdoms-OL åpning

Fra åpningen av Ungdoms-OL på Lillehammer.

Foto: NRK

Meritterte utøvere

1100 håperfulle deltagere fra 70 nasjoner er nå i gang med å sette sitt preg på Ungdoms-OL på Lillehammer. Flere av deltagerne har allerede markert seg på seniornivå og USA stiller blant annet med en dobbeltvinner i X-games.

Stjernene kommer

Etablerte vinteridrettsstjerner kommer også på besøk til Lillehammer. I løpet av arrangementet kommer blant annet alpinstjernene Lindsey Vonn og Kjetil Jansrud for å kaste glans over lekene.