Hopp til innhold

Politiet vet ikke hva som startet brannen på Stein gård

Undersøkelser av brannen på en gård i Ringsaker i oktober har ikke ført fram til noen brannårsak.

Brann Stein gård Moelv

BRANN: En driftsbygning på Stein gård i Moelv i Ringsaker ble totalskadet i brannen. Flere dyr døde i brannen.

Det var mellom 200 og 250 storfe i driftsbygningen på Stein gård i Moelv da den begynte å brenne ved 13-tida den 12. oktober. Mange dyr ble reddet ut, men flere dyr døde i brannen og mange måtte avlives i etterkant.

Brukt mye ressurser

En branngruppe bestående av etterforskere og krimteknikere fra politiet, representanter fra Brannvesenet og elektroingeniører har jobbet for å finne årsaken.

Politiet har brukt mye ressurser på saken, og undersøkte blant annet brannstedet i tre hele dager.

Nå har de avsluttet den tekniske etterforskningen, og er ferdig med å avhøre vitner som de mener har hatt viktige opplysninger i saken.

fjøs i brann i ringsaker, moelv, kyr reddes ut, brannmannskaper, brann, flammer, røyk.
Kjørescene: privatopptak

De venter på den endelige rapporten fra teknikerne og branngruppa, men foreløpig har det ikke kommet fram noen opplysninger som kan si noe om brannårsaken.

– Vi kan derfor ikke konkludere med hva det var som startet brannen. Vi har funnet ut at brannen startet i den nordre delen av driftsbygningen, sier lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad.

Vanskelig å finne årsak

Stein gård

MOELV: Store mannskaper fra Brannvesenet rykket ut til brannen i Moelv.

Foto: Elin Fossum / NRK

Bygningen i tre etasjer kollapset og ble totalskadet i brannen. I gårdsbranner blir det ofte sterk og langvarig varme, noe som gjør etterforskningen utfordrende.

– Det ble også gravd og revet ned en del av bygningsmassen under slukkingen og redningsaksjonen noe som vanskeliggjøre etterforskningen, sier Krogstad.

Han er usikker på om de vil klare å finne en endelig brannårsak.

– Det som er sikkert er at det ikke er avdekket noen kritikkverdig forhold i driften som kan være årsaken til brannen. Når vi får den endelige rapporten så vil vi da vurdere om det er nye opplysninger der vi kan følge opp videre med flere avhør.