Hopp til innhold

Leter med fulle styrker etter en mann i 70-årene på Gålå

Politi, frivillige og to helikoptre leter med fulle styrker etter mannen i Sør-Fron. Mannen er lokalkjent i området og politiet har ingen opplysninger om at han er ved dårlig helse.

Leiteaksjon Gålå

GOD HJELP: Det er mange involverte på leteaksjonen i Sør-Fron.

Foto: Even Lusæter / NRK

Tirsdag ettermiddag ble mannen i 70-årene meldt savnet av pårørende. Politiet mener at han var alene på en hytte ved Gålåvatnet, og ble meldt savnet rundt klokka 18.30.

Det er mellom 30 og 40 personer ute og leter etter mannen. I morgentimene var det mannskapsbytte, i tillegg har flere frivillige og Sivilforsvaret kommet til.

– Vi har politihelikoptre og etterretningshelikopter i søk fra lufta. Vi har mannskap fra Røde Kors, redningshunder og politi på stedet. Det er fortsatt ikke gjort noe funn, sier Per Solberg hos politiet.

Leiteaksjon Gålå

FRIVILLIGE: Venner, bekjente og andre har meldt seg frivillige til aksjonen.

Foto: Even Lusæter / NRK

Varierende værforhold

Det er litt tåke og varierende værforhold i området. Men det skal ikke ha noe påvirkning på leteaksjonen, som fortsetter med fulle styrker utover dagen og kvelden.

– Det søkes finsøk i nærområdet rundt hytta og det vil spre seg utover med utgangspunkt fra hytta vedkommende har vært på, sier Solberg.

Leiteaksjon Gålå

LANDING: Politihelikopteret står klart til bruk.

Foto: Even Lusæter / NRK

Tåka gjorde at helikoptre ikke kunne settes inn tirsdag kveld. Onsdag er både politihelikopter og redningshelikopter i lufta. Hundepatruljer er også på plass.

I tillegg er flere frivillige venner og bekjente med på bakken.

Meldt savna av pårørende

Den savna er en mann fra Gudbrandsdalen. Han er tidlig i 70-åra og politiet har ingen opplysninger om at helsa skal være svekka.

Han skal være lokalkjent og var alene på hytta. Per Solberg forteller at de pårørende meldte han savna tirsdag kveld.

Leiteaksjon Gålå

STORE MANNSKAPER: Store styrker er nå satt inn i leteaksjonen.

Foto: Even Lusæter / NRK

– Vi kommer til å fortsette med uforminska styrke og fortsetter utover natta dersom det ikke blir gjort funn, sier Solberg.

Politiet ber også om at folk som kan ha sett noe i området Trollhaugen i løpet av dagen tar kontakt med dem.