Hopp til innhold

Vil ha private videoer i bildrap-saken

Politiet har fått inn en overvåkningsvideo fra en privatperson som kan inneholde spor i bildrapsaken i Sør-Odal. Nå vil politiet ha tak i flere overvåkningsbilder.

Bildrap i Sør-Odal

64 år gamle Halvor Johan Sva ble funnet død ved Ullernveien lørdag morgen.

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Kongsvinger forteller at overvåkningsbilder fra privatpersoners eiendommer kan inneholde viktige spor i bildrapssaken, der 64 år gamle Halvor Johan Sva omkom lørdag morgen.

Les også:

Har fått inn video

– Vi har fått inn en video fra en privatperson som har overvåkning på egen gårdsplass, som også dekker en av de aktuelle veiene i området, forteller Johnsen Dahl.

Politiet vil nå ha tak i flere overvåkningsbilder.

Iren Johnsen Dahl, politiadvokat Kongsvinger

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

Foto: Harald Christian Eiken / NRK

– Vi tenker at det kan være flere privatpersoner som kan ha lignende overvåkning på egen eiendom, som kan fortelle oss noe om trafikken i området i det aktuelle tidsrom.

Vanskelig åstedsgranskning

Halvor Johan Sva skulle lufte hunden før elgjakt lørdag morgen, da en bil kjørte på ham og hunden, og forlot ham i veikanten i Ullernveien, er en stikkvei mellom Tokstadveien og E16, tidligere riksvei 2.

Sva var fortsatt i live da han ble funnet, men døde kort tid etter. Obduksjonsrapporten bekrefter at han ble påkjørt av en bil.

Det regnet kraftig i området lørdag, og dette gjorde åstedsgranskningen vanskelig for politiet. Nå kan altså videobilder fra private eiendommer være med på å oppklare saken.

– Ta kontakt med politiet

– Vi ønsker å gå ut med en oppfordring til privatpersoner som eventuelt måtte ha overvåkning som kan gi oss spor i saken, om å ta kontakt med oss.

Hva håper dere å finne på videoene?

– Vi er ute etter å kartlegge trafikken i området og hvem som har vært der, og hvem som har ferdes på disse veiene, og vi håper at denne videoen, og eventuelle andre videoer, kan fortelle oss noe om det, sier Iren Johnsen Dahl.

Flere saker fra Innlandet