Hopp til innhold

Bildrapet i Sør-Odal: – Har aldri gitt opp håpet

I 2012 ble Halvor Johan Sva (64) påkjørt og drept av en bil som stakk fra stedet. Ingen ble tatt, men nå er saken gjenopptatt, og nærmeste familie er lettet.

Hans Ullerlien

HATT HÅP: Talsmann for familien og svoger til den drepte, Hans Ullerlien, sier de har hatt tro på at politiet skulle finne ut hvem som kjørte på og drepte Halvor Johan Sva for fire år siden. Sva ble påkjørt da han luftet hunden langs denne veien.

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

– Selv om det har gått lang tid, har vi aldri gitt opp håpet om at saken skal løses, sier svoger av den drepte, Hans Ullerlien.

Halvor Johan Sva, opprinnelig fra Årdal, ble påkjørt da han gikk langs fylkesvei 287 ved Ullern skole i Sør-Odal i oktober 2012. I fjor ble saken henlagt på grunn av bevisets stilling, noe som førte til at siktelsene mot en mann i 30-årene fra Romerike og en mann i 20-årene fra Sør-Odal ble henlagt.

I dag fortalte NRK nyheten om at politiet gjenopptar saken og at de har siktet tre menn for det fire år gamle bildrapet.

Stor belastning

Avdøde Halvor Sva

PÅKJØRT: Halvor Johan Sva var på luftetur med hunden sin da han ble påkjørt og drept i 2012.

Foto: Privat

Hans Ullerlien er glad for at det er en utvikling i saken, selv om politiet foreløpig kun har siktet de tre mennene for påkjørselen.

– Vi håper de som har forvoldt Halvor sin død skal få ta det ansvaret det er, sier Ullerlien.

Han sier det har vært ei vanskelig tid etter at svogeren ble drept. Både for han, og hans søster, som var gift med Halvor Johan Sva.

– Det krever ikke så stor fantasi for å skjønne hvilken belastning dette har vært for oss i den nærmeste familien. Det er tøft, selvfølgelig, forteller Hans Ullerlien.

En stol står tom

– Hvordan har disse fire årene vært for dere som sto Halvor Johan nærmest?

– Det er klart det er helt spesielt dette her. Det er en stol som har stått tom på flere julaftener og han er djupt savnet. Når vi i tillegg ikke har fått svaret på hva som skjedde, så har dette vært en kjempebelastning hver eneste dag i alle disse årene, sier svogeren.

Det er på bakgrunn av dette at familien sterkt håper at saken skal løses. Så de kan gå videre.

– I denne saken her betyr det alt å få et svar så den ordentlige bearbeidingen av sorgen kan starte, avslutter Hans Ullerlien.

Bildrap i Sør-Odal

UNDERSØKELSER: Politiet gikk grundig til verks for å finne ut hvem som kunne ha kjørt på Sva.

Foto: Jan Egil Løvbak

Flere saker fra Innlandet