Hopp til innhold

Pantsetter hus etter Tyrkia-ulykke

Elverums-mannen som i juli ble ansvarlig for en trafikkulykke i Tyrkia, må pantsette huset for at han skal kunne reise ut av landet i påvente av rettssaken.

Hornsletten montasje

22. mars starter tyrkiske myndigheter rettssaken mot Tore Hornsletten etter bilulykken i juli.

Foto: Linda Vespestad/privat / NRK

22. mars starter tyrkiske myndigheter rettssaken mot Tore Hornsletten. Elverums-mannen ble i juli ansvarlig for en trafikkulykke i Tyrkia, hvor han skal ha oversett et skilt og kollidert med to tyrkere.

Familien trodde dette skulle være en sak som raskt ble løst, men fremdeles sitter i Tyrkia.

– Det verste er at ambassaden og den norske stat ikke kan gjøre noe. Jeg sitter bare her og venter. Det er helt forferdelig, og ikke mulig å forestille seg, sier Tore Hornsletten.

Må pantsette huset

Nå har Hornsletten og familien pantsatt huset sitt og tatt opp lån for å kunne betale kausjonen på 80 000 kr, som kreves for at han skal kunne reise ut av landet i påvente av rettssaken.

– Jeg tør likevel ikke håpe på å komme hjem. Jeg tar bare en dag om gangen, for jeg tør ikke annet, sier Hornsletten.

(Saken fortsetter under bildet.)

Kemerby

Tore Hornsletten og familien var på besøk i den tyrkiske byen Kemerby da han havnet i en bilulykke.

Foto: Privat

Kamp for å få en advokat

Familien har måtte kjempe etter bilulykken for å få tak i en advokat. Det er få politifolk og advokater som snakker engelsk, så de var avhengige av tolk hele tiden.

– Det viste seg at bilforsikringen vår ikke dekker skader utenfor Norden, og at vi derfor heller ikke har krav på rettshjelp, sier Heidi Hornsletten.

I august ble det klart at den norske ambassaden i Tyrkia ville hjelpe Hornsletten med å få oppnevnt en advokat. Men advokat regningen må Tore betale selv.