Ny brann på Haslemoen

Rett etter klokka 22 i kveld fikk politiet melding om en brann på Haslemoen i Våler.

Brann Haslemoen
Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Brann, Haslemoen

Garasjeanelgget ble brukt som lager, og det ble stor røykutvikling.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Det ble meldt om brann i et garasjeanlegg, som består av 12-15 garasjer. Garasjeanlegget er tilknyttet transittmottaket på Haslemoen.

Garasjeanlegget var brukt til lagring av klær, noe som har ført til stor røykutvikling.

– Brannvesenet fikk raskt kontroll på selve brannen, men det har utvikla seg veldig mye varme, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt, Dyre Antonsen.

Les alt om bråket på Haslemoen: Haslemoen transittmottak

Vanskelig slukningsarbeid

Brann, Haslemoen

Det som var lagret i garasjen må kjøres ut der i fra for å stoppe røykutviklingen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Selv om de raskt fikk slukket flammene, har brannvesenet et vanskelig arbeid foran seg.

– Det er et vanskelig slukningsarbeid fordi det ligger mye gamle militærklær lagret på paller her inne. Det ligger og ulmer, sier fungerende brannsjef i Våler, Rigman Penz.

Han vil foreløpig ikke spekulere i om brannen er påsatt, men ser ikke bort fra det på grunn av alle brannene som har vært på Haslemoen i den siste tida.

– Nå jobber vi videre med å få alt ut fra garasjene, så har vi oppfordret til å få satt ut vakter her resten av natta, sier han.

Tidligere har brannsjefen i Sør-Østerdal truet med å stenge mottaket på grunn av alle brannene. Det blir nå stilt strenge krav til mottaksledelsen for å forhindre flere branner.

– Det er noe vi må ta opp til vurdering i morgen. Vi må diskutere med mottakslederen og politiet, så får vi se hva vi kan gjøre, sier Penz.

– Alle er redde når de sover

Etter de mange brannene i sommer har frivillige grupper begynt å pratruljere området på Haslemoen, og det var en av disse som oppdaget brannen.

– Først forsøkte vi å slukke brannen selv med et apparat, men det var for store flammer så vi varslet HERO, som varslet brannvesenet, sier Yuusuf Abdirahman.

Mange av beboerene har blitt redde av bråket som har vært på stedet og Abdirahman tror noen kan komme til å ha vansker med å få sove etter dette.

– Når vi sover er alle redde for branner, sier han.

Mottakskoordinator Kjetil Optun håper i det lengste at brannen i natt kan forklares på en annen måte enn at beboerene har tent på.

– Dette er absolutt ikke kjekt. Det har vært mange påsatte branner på området, så vi har en frykt for det, sier han.

Politiet melder i kveld at de blir på Haslemoen til brannvesenet avslutter jobben og at saken etterforskes videre på mandag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.