Norsk hannulv skutt i Stockholm

Trysil kommune fikk i vinter avslag på begge søknader om å felle ulv fra Slettåsflokken. I går ble en ulv som mest sannsynlig er fra den flokken skutt i Sverige.

Alfahann i omstridt ulverevir markeres med sender

SLETTÅSFLOKKEN: I vinter ble ulver i Slettåsflokken i Trysil merket med GPS. Nå kan en av disse være skutt i Stockholm.

Foto: Henrik Skolt / NTB Scanpix

Det har i lengre tid vært fellingstillatelse på en ulv, etter at flere hunder og sauer har blitt tatt. I september ble det åpnet for å felle en ulv i områdene ved Riala nord i Stockholm.

I går ble en hannulv skutt i Vallentuna i den nordlige delen av Stockholm

– Det var en ung hannulv, som var stor for alderen. Den var på 48,7 kg, sier rovdyransvarlig i Länsstyrelsen i Stockholm, Arne Söderberg til NRK.

Han kan ikke bekrefte at det er hannulven fra Slettåsreviret som har blitt tatt.

– Det blir gjort en DNA-analyse som vi mest sannsynlig vil få svar på i slutten av neste uke.

En hannulv fra Slettåsflokken i Trysil har vært observert og bekreftet i området den siste tiden. Så det er svært sannsynlig at det er ulven fra det norske reviret som har blitt felt.

Ulv skutt i Vallentuna

Flere norske ulver i området

Også i sørlige deler av Stockholm jobber de med å få en norsk ulv vekk fra befolkningen. Länsstyrelsen har i dag forsøkt å skremme vekk ulven. Det var planlagt at de skulle bruke gummikuler, lyd- og lyseffekter for å skremme den.

Men ifølge Söderberg reagerte ulven på en naturlig måte når de i dag var ute.

– Vi kom så nærme som 20–30 meter, men da løp den rett til skogs. Den reagerte på riktig måte, så da valgte vi å ikke foreta oss noe mer i dag, sier Söderberg.