Nekter straffskyld for drapet i Hamar

Den 37 år gamle mannen, som er siktet for å ha drept sin 27 år gamle ektefelle i Hamar, nekter straffskyld.

Drap på kvinne i Hamar

Kvinnen ble funnet drept bak kjøpesenteret Maxi i Hamar tirsdag formiddag.

Foto: Kurt Sivertsen

– Han sier at han ikke har noe med drapet å gjøre, sier mannens forsvarer, advokat Jostein Løken til NTB lørdag ettermiddag.

Fram til nå har ikke den siktede ønsket å kommentere hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet. Den 27 år gamle asylsøkeren ble funnet drept gamle Jorkjend-bygget i nærheten av Maxi Storsenter i Hamar på tirsdag ettermiddag.

– Jeg har hatt grundige samtaler med ham de siste dagene, og han er fast på at han nekter straffskyld. Han synes situasjonen er svært tragisk, og er preget av situasjonen, men sier at han ikke har noe med drapet å gjøre, sier Løken til NRK.

Varetektsfengslet

Den siktede afghanske 37-åringen hadde først status som vitne i saken, men ble torsdag pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin 27 år gamle kone.

Fredag samtykket han til å bli varetektsfengslet i fire uker. To av disse ukene er i full isolasjon og med brev- og besøksforbud.

Jostein Løken, advokat

Mannens forsvarer, Jostein Løken.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

– Han har samtykket fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, fordi han vil at politiet skal få tid og anledning til å etterforske dette ordentlig, sier Løken.

Politiadvokat André van der Eynden sier politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for drap, og at politiet er fornøyd med at Hedmarken tingrett mener det samme og valgte å varetektsfengsle mannen.

Han har forklart seg for politiet flere ganger med ulik status.

– Men jeg kan foreløpig ikke kommentere hva han har forklart. Det er politiets mistanke som gjorde at han ble pågrepet.

Nye bilder

Bilder fra overvåkningskameraer, kvinne drept i Hamar

Offeret og siktede i Skolegata-Grønnegata klokka 1054 tirsdag formiddag. Politiet ønsker tips i saken.

Foto: Politiet

Lørdag formiddag gikk politiet ut med nye overvåkningsbilder som viser den siktede og hans kone som går av og på flere busser i Hamar-området.

Politiet er veldig interessert i tips fra folk som kan ha sett de to og en barnevogn i Hamar tirsdag formiddag.

Har slektninger i Norge

Ekteparet, som bodde på Hamar Statlige Mottak Ormseter, hadde to barn sammen.

– De blir tatt hånd om av barnevernet i Hamar. De har også fått oppnevnt en bistandsadvokat, opplyser politiinspektør Rolf Thoresen.

Han sier videre at barna er to og fire år gamle. På spørsmål fra NTB opplyser politiet at de har flere slektninger i Norge.

– Ja, det er flere i familien som bor i Norge, men av hensyn til de pårørende kan jeg ikke si mer om det på det nåværende tidspunkt, sier Thoresen.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Anders Bakkerud Larsen

Klokka 19.45. Nyheter fra Innlandet