Nå er brua rosa igjen

Kolomoen bru over E6 i Stange farges nok en gang rosa i hele oktober. På denne måten støtter Statens vegvesen Kreftforeningen og Brystkreftforeningens Rosa Sløyfe-aksjon.

Kolomoen bru

For tredje året på rad lyssetter Statens vegvesen Kolomoen Bru i Stange med rosa.

Foto: Jens Edgar Haugen

Dette er tredje året på rad brua framstår i rosa drakt på kvelds- og nattetid i oktober.

Handler om liv og død

Tyholttårnet farget i forbindelse med Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon

Tyholttårnet farget i forbindelse med Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon.

Foto: Inger Jeanette Dahle

– Brystkreft handler om liv og død akkurat som trafikken. Som trafikkulykker rammer kreft tilfeldig. Rosa Kolomoen bru i oktober begynner å bli en tradisjon, og det er en glede for oss å gi dette bidraget. Det som er ekstra moro er at våre egne ansatte sier de stolte over at vi støtter aksjonen på denne måten.

Det sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Aud M. Riseng, i en pressemelding.

Statens vegvesen i Hedmark har også kjøpt inn Rosa sløyfereflekser, som de deler ut til sine ansatte og kunder ved trafikkstasjonene i Hamar og Elverum.

Internasjonal aksjon

Rosa sløyfe-aksjonen er en internasjonal brystkreftaksjon, og bygninger som Operahuset i Sydney, Eiffeltårnet i Paris, Holmenkollen og Tyholttårnet har blitt lyssatt i rosa.

– Vi opplever at flere og flere ønsker å støtte opp mot aksjonen. At Statens vegvesen velger å markere solidaritet med brystkreftrammede og deres familier også i år synes vi er fantastisk flott. Det er en symbolhandling det står respekt av, sier distriktssjef i Kreftforeningen Innlandet, Espen Thorsrud.