Hopp til innhold

Luksusboligen ingen vil ha

I nesten fem år har den vært for salg – den flotte eneboligen ved Mjøsas bredd i Sandvika i Stange. Ingen vil kjøpe den.

Luksusbolig som ikke blir solgt

Ingen vil kjøpe denne luksusboligen til ni millioner kroner. Den har vært for salg i nesten fem år.

Foto: Geir Røed / NRK

– Dette er drømmeboligen på drømmetomta, sier selgerne Eskild Wedvik og Pernille Bjørnstad fra Boligpartner på Hamar – mens de viser NRK rundt i den flotte boligen med luftige rom, masse plass og høy standard. Boligen har også deilig utsikt over Mjøsa, og til og med egen båtplass.

Prisen er ni millioner kroner.

For salg i nesten fem år

Selgerne husker ikke nøyaktig når boligen ble lagt ut for salg. Den var ferdig høsten 2009, og ble lagt ut for salg ved årsskiftet samme år. Nå har det gått nesten fem år, og fortsatt har ingen kjøpere dukket opp.

Eskild Wedvik og Pernille Bjørnstad, Boligpartner Hamar

Eskild Wedvik og Pernille Bjørnstad ved Boligpartner på Hamar håper en kjøper dukker opp.

Foto: Geir Røed / NRK

Mens gjennomsnittlig omsetningshastighet for boliger i Hamar-regionen er på 36 dager, ifølge tall fra eiendomsbransjen som ble lagt fram tirsdag, har denne boligen vært for salg i ca. 1.600 dager.

På landsbasis er gjennomsnittlig omsetningshastighet 50 dager, og prisene har økt også siste måned, ifølge den fremlagte boligstatistikken.

Se video av boligen som ingen vil kjøpe:

Luksusboligen på Hamar blir ikke solgt

River flisene om nødvendig

Selgerne i Stange skjønner ikke hvorfor de ikke har greid å selge.

– Vi synes det er rart. Vi har kanskje vært for dårlige med markedsføringen siden vi ikke har truffet en kjøper, sier Wedvik og Bjørnstad.

Nå forsøker de alt for å få solgt.

– Er det en kjøper som ikke liker flisene, ja så tar vi dem ned og bytter dem ut med noe kunden liker, sier Eskild Wedvik.

Se bildene fra luksusboligen:

Reduserer ikke prisen

– Hva med prisreduksjon?

– Prisen reduserer vi ikke. Det hjelper ikke å kutte prisen med noen hundretusener. Det handler kun om å treffe den rette kjøperen, sier Wedvik.

Tirsdag satt han og selger Pernille Bjørnstad i møte for å diskutere nye markedsføringstiltak.

– Vi ser at folk fra Oslo-området i stadig større grad er aktuelle kjøpere av slike boliger, så vi forsøker nå en intensivert markedsføring innover der, sier de to.