Hopp til innhold

Hunder tatt av ulv

En jakt- og familiehund ble tatt av ulv på Deset i Åmot lørdag kveld. En annen ble tatt i Trysil på fredag.

Hund drept av ulv i Åmot

En elghund ble angrepet og drept av ulv på Deset i Åmot lørdag kveld.

Foto: Privat

– Dette er veldig trist. Det var jo ikke bare en jakthund, men også en familiehund man blir glad i. Så dette er ikke noe moro i det hele tatt, sier leder av Melgården jaktlag, Tollef Mykleby.

Elghunden ble tatt av en ulv da den var med på elgjakt på Deset lørdag kveld. Eieren kom til stedet kort tid etter angrepet, men hunden døde momentant, opplyser jaktlaget.

Rovviltkontakt i Trysil, Arve Skjærbæk har vært på stedet hvor hunden ble angrepet, og bekrefter at det var ulv som drepte hunden.

– Det var ulvespor ved stedet. Og skadene hunden hadde viser at det var ulv, sier Skjærbæk som også på fredag ble tilkalt for å se på en hund som hadde blitt angrepet av ulv. Da var det en hund som ble angrepet og drept i Trysil, vest for Osensjøen.

To hunder på to dager

Det vil si at det er to hunder som er drept av ulv i Åmot og Trysil på bare to dager. Det er ikke vanlig, sier Skjærbæk.

– Det hender jo at ulven tar hunder, men to på to dager er jo ikke vanlig. Jaktlag og hundeeiere vet jo at det er en viss risiko med løse jakthunder i områder hvor det er ulv, men som regel går det jo bra. Men det gjorde det ikke denne gangen. Vi får håpe det blir lenge til neste gang, avslutter Skjærbæk.

Flere saker fra Innlandet