Høyre vil ha SV-ordfører i Tynset

Det går dårlig for SV på landsbasis, men ikke i Tynset. Nå blir SV-ordfører Bersvend Salbu også omfavnet av Høyre.

Bersvend Salbu

Bersvend Salbu er en svært populær ordfører i Tynset.

Foto: Privat

– Høyres velgere vil enten ha Bersvend Salbu (42) eller meg. Ingen av dem vil ha Senterpartiets Stein Tronsmoen, sier Høyres ordførerkandidat i Tynset , Berit Nordseth Moen.

Salbu ble valgt til ordfører etter valget for fire år siden, og ble SVs første ordfører i Tynset.

Sto mellom SV og Sp

– Hvorfor støtter Høyre SVs ordførerkandidat?

– Fordi vi har fått klare signaler fra våre velgere om at de ønsker Salbu som ordfører. De vil vite hva vi mener om ordførervalget, før valget. Det vil vite hvem de stemmer på, når de stemmer Høyre, sier Høyres listetopp Berit Nordseth Moen.

– Hvorfor er Salbu så populær i Tynset?

– Fordi han er folkelig. Han har også visjoner for Tynset som deles av mange. Etter min mening er han ingen typisk Sv'er. Det er mer folkeligheten og rausheten som gjør at han er populær i Tynset.

Har egne ambisjoner også

Nordseth Moen har også ambisjoner på egne vegne. Hun sier til Østlendingen at hun har lansert seg selv som kandidat til varaordførervervet.

– Ja, jeg sikter meg inn på å bli varaordfører. Vi er nye i Tynset, og slik vi vurderte det, sto valget mellom å støtte en Senterparti-ordfører eller Bersvend Salbu.

– Hvorfor støtter Høyre SV og ikke Senterpartiet?

– Først og fremst fordi han er en veldig populær ordfører i Tynset. På ei meningsmåling fikk han over 50 prosent. Den samme målinga viste at Høyre-velgerne enten ville ha meg eller Salbu. Ingen av dem ville ha Senterpartiets ordførerkandidat Stein Tronsmoen. Det er et sterkt signal, sier Høyres egen ordførerkandidat Berit Nordseth Moen.

– Veldig hyggelig å være ønsket

Salbu selv synes det er veldig hyggelig at han er ønsket av de andre partiene. SV har i flere år samarbeidet med både Arbeiderpartiet og Tynsetlista, men Salbu beskriver også samarbeidet med opposisjonen har vært godt.

– Det er klart at dette er en tillitserklæring. Det gir motivasjon i valgkampen at folk tydeligvis har sett at vi har fått til noe med meg som ordfører, sier Salbu.

Men når det gjelder sammensetning av et nytt kommunestyre vil ikke Salbu si noe før stemmene er talt opp.

– Det er nok mange som ønsker å både bli ordfører og varaordfører, så det må vi ta en runde på etter valget, sier han.