Hopp til innhold

Klare til å kuppe Hamar

– Ingenting er over før det er over, sier Høyres Pål Jan Stokke. Opposisjonen i Hamar har samlet seg foran konstitueringen av nytt kommunestyre i Hamar på onsdag.

Pål-Jan Stokke

Pål-Jan Stokke (H) er fortsatt klar for å bli ordfører i Hamar, men tror toget har gått.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

Høyre, By- og Bygdelista, Fremskrittspartiet og Venstre har samlet seg og stiller felles liste.

Pål Jan Stokke (H) er ordførerkandidat, mens Christl Meyer (BBL) er varaordførerkandidat. Også øvrige posisjoner skal være fordelt.

For selv om det på forhånd er flertall for Arbeiderpartiets Morten Aspeli som ordfører, har bråket rundt Venstre-utbryter Stein Frøysang skapt en viss usikkerhet.

– Tror det ikke, men man vet aldri

– Du vet, ingenting er over før det er over. På onsdag er det konstitusjon. Jeg tror jo at sjansen er ganske liten, men man vet aldri, så en må jo henge inne der, sier Pål Jan Stokke i Høyre.

Han sier de stiller en felles liste, slik at opposisjonen er samlet, men at det ikke er noe mer enn et valgteknisk samarbeid.

Stokke har liten tro på at han kan bli Hamars nye ordfører likevel.

– Den muligheten er nok veldig liten. Vi må nok erkjenne at vi har tapt den kampen i utgangspunktet.

Uklart samarbeid

Etter valget, der Arbeiderpartiet ble vinneren med 37,1 prosent av stemmene, startet jakten på samarbeidspartnere umiddelbart.

Ap fikk støtte av KrF, SV, Pensjonistpartiet og Stein Frøysang i Venstre. Slik skulle Morten Aspeli bli ordfører og Geir Byberg (KrF) varaordfører, mens Frøysang er tiltenkt en halv stilling som rådgiver.

Men så viste det seg at resten av Venstre ikke støttet konstellasjonen og det førte til at Stein Frøysang vurderte å melde seg ut av partiet, noe han ennå ikke har gjort .

Konstituering onsdag

Nå har opposisjonen (inkludert Venstre) samlet seg om et alternativ, rent valgteknisk.

Flere saker fra Innlandet