Hopp til innhold

Hoppet ut med røyken i ryggen

TANGEN (NRK): – Dette tror jeg at jeg kommer til å bruke lang tid på å komme over, sier Jan-Inge Edvardsen, som reddet seg ut av en overtent campingvogn.

Jan-Inge Edvardsen

SKREMMENDE OPPLEVELSE: Jan-Inge Edvardsen er fortsatt sjokkert over hvor fort brannen i nabo-campingvogna kunne spre seg.

Foto: Anne Næsheim / NRK

– Jeg hørte et smell og titta ut av vinduet. Der så jeg at det velta ild og røyk ut av nabovogna, sier Jan-Inge Edvardsen.

Like før klokka 12 torsdag formiddag fikk politiet melding om brannen på Tangenodden Camping i Stange. Tre campingvogner ble på få minutter omgjort til aske, Jan-Inge Edvardsen fra Kløfta, lå og tok seg en hvil inne i en av dem.

– Jeg storma ut for å redde motorsykkelen som sto mellom den vogna jeg var i og den som brant. Så fikk jeg tak i utstyret jeg trenger for å kjøre sykkelen, hoppa over rekkverket og kom meg unna, sier han.

På den tida dette tok hadde brannen spredt seg til vogna hans.

– Jeg tror jeg hoppet ut med røyken i ryggen, sier han.

Fikk hjelp av naboene til slukking

Innsatsleder, brann Tangen

Politiet har starta etterforskning av brannen. Tre vogner brant helt ned, fire fikk brannskader.

Foto: Anne Næsheim / NRK

Totalt sju vogner fikk merke brannen. I tillegg til de tre som brant helt ned, ble det varmeskader på fire andre.

– Det var ei stund fare for at det skulle spre seg videre, men innsatsen til brannvesenet, godt hjulpet av noen naboer med hageslanger, gjorde at skadene ikke ble større enn dette, sier innsatsleder i politiet, Eivind Hvideberg.

Slukkingen var utfordrende, både fordi vognene står tett, men også fordi det er tørt, litt vind i område og i tillegg propantanker i mange av campingvognene. Mange gjester på campingplassen ble evakuert mens slukkingsarbeidet sto på.

– Men nå har alle fått komme tilbake, sier Hvideberg.

Veldig skremmende!

Jan-Inge Edvardsen hadde planer om å tilbringe helga på Tangen, men nå som han ikke har noe sted å sove tyr han til plan B.

– Jeg må komme meg litt til hektene igjen, så får jeg ta motorsykkelen og kjøre videre, sier han. Ei lita veske med motorsykkelutstyr er alt han klarte å redde fra den brennende vogna.

Når NRK snakker med Edvardsen er han tydelig rystet av det som har skjedd.

– Jeg hadde ikke trodd at det skulle være mulig at tre vogner skulle brenne ned så fort. Det tok bare noen minutter før alt var overtent. Jeg har aldri opplevd noe slik tidligere og håper jeg slipper å oppleve noe lignende igjen. Det var veldig skremmende, sier han.

Politiet kommer å etterforske brannen på vanlig måte. Selv om de vet hvor brannen startet er det for tidlig å si noe om årsaken.

Branntomta

Tre campingvogner ble forvandlet til aske på minutter.

Foto: Anne Næsheim / NRK