Politiet henla en av siktelsene i ulvesaken

– En lettelse, sier tidligere siktet jeger Odd Arne Ås. Han var en av de 12 siktede for ulovlig ulvejakt, nå har Økokrim henlagt saken mot han.

Odd Arne Ås

Odd Arne Ås var en av de 12 siktede for ulovlig ulvejakt, nå har Økokrim henlagt saken mot han.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

I forrige uke ble 12 jegere sikta for ulovlig jakt på ulv. Nå henlegger politiet siktelsen mot en av de siktede. Politiet sier at det viste seg at siktelsen dreide seg om en lovlig lisensfelling av ulv.

– Det er en stor lettelse, jeg trodde det nesten ikke da jeg fikk høre det, nå skal jeg feire, sier den tidligere siktede Odd Arne Ås.

(Artikkel fortsetter under video)

Politiet har henlagt siktelsen mot den profilert jegeren Odd Arne Ås fra Koppang. De 11 andre er fortsatt sikta i saken.

Se frikjente Odd Arne Ås fortelle om dagen i dag. Reporter Vibecke Haagensen, foto Frode Meskau.

Den profilerte jegeren fra Stor-Elvdal har utført utallige oppdrag for det offentlige og er opprørt over måten han har blitt behandlet på. Han satt blant annet i politiarrest i flere døgn, og nå utelukker han ikke at han vil vurdere erstatningssøksmål.

– Jeg føler meg veldig mistenkeliggjort og krenket. Det er et overtramp. Jeg skjønner ikke at slikt kan skje, sier Ås.

Føler seg overvåket

Ås syns den siste uka har vært vanskelig og han føler seg overvåket.

– Jeg har hele tiden visst at jeg ikke har gjort noe galt, sier Ås.

– Ås har blitt mistenkt i forbindelse med lovlig jakt som han har utført for det offentlige, og det gjør saken ganske spesiell. Det tyder på at det har foregått store og grove misforståelser i saken, sier Ås sin advokat, Jostein Løken.

Han mener at Ås vil komme med et krav om erstatning av en viss størrelse.

– Det må man forvente blir rimelig høyt, han har blitt utsatt for en urett og blitt utsatt for telefonovervåking, pågripelse og varetektsarrest og næringstap, så det vil komme et krav, sier Løken.

– Var lovlig lisensfelling

Tarjei Istad, Økokrim

Tarjei Istad, Økokrim

Foto: Knut Røsrud

Førstestatsadvokat Tarjei Istad i Økokrim sier at etterforskningen siden forrige tirsdag har klarlagt at forholdet i siktelsen dreide seg om en lovlig lisensfelling av ulv.

– Og da er det ikke noen straffesak og saken skal henlegges. Vi gjorde det vi kunne gjøre på forhånd, og nå viste det seg at det var en lovlig felling og da henlegger vi saken, sier Istad.

– Burde ikke dere ha sett det på forhånd?

– Vi skulle ha tenkt oss at dette var unngått, men slik det framstod i vinter så det ut til å handle om en ulovlighet, sier Istad.

– Hvordan ser du på en erstatningssak?

– Erstatning etter straffeforfølging blir behandlet på vanlig måte, sier Istad.

Han sier at Økokrim vurderer løpende om noen av sakene mot de 11 andre siktede også skal henlegges.

Oppdater deg også på saken her.